hvilken slags chip gør en computer arbejde ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-09-04

Selvom nok den vigtigste chip i en computer er den CPU , er der et stort udvalg af chips i en moderne computer , der spiller en afgørende rolle i . hjælpe computere udføre de opgaver , der kræves af dem , fra BIOS chip, der gør det muligt for computeren at starte op , til GPU , der gør høj hastighed 3D-spil og design arbejde muligt .

CPU

CPU står for " Central Processing Unit " , og det kan opfattes , metaforisk , som hjernen i computeren . Det er ansvarligt for udførelse af de fleste af de matematiske beregninger af maskinen , og den udfører de operationer, specificeret af programmer . Det er også , med hjælp fra andre enheder , koordinerer aktiviteterne i computeren.

MMU

Både for at forbedre sikkerheden og pålideligheden af programmer og til at reducere kompleksiteten af edb- programmering , synes programmerne ikke bruge fysisk hukommelse adresser at henvise til specifikke steder i hukommelsen . I stedet bruger de en række virtuelle adresser , der skal oversættes til de faktiske , fysiske placering af data i hukommelsen hardware .

MMU chip er ansvarlig for denne opgave . MMU står for " Memory Management Unit . " Det er ofte en del af CPU , men det er ikke altid tilfældet .

RAM

RAM står for Random Access Memory . Der er snesevis af forskellige typer og hastigheder på RAM chips , men de tjener alle samme funktion . RAM besidder alle de nødvendige oplysninger til de programmer , der kører på computeren , fra instruktion af deres program kode til de data, de opererer på . En vigtig kendsgerning at huske om RAM er, at det er flygtigt . Det betyder, at data lagret i RAM er tabt når som helst magt for at computeren er slukket .

BIOS Chip

Akronymet BIOS betyder Basic Input Output System . BIOS chippen er en lille hukommelseschip , der indeholder et program , BIOS , at der køres umiddelbart efter at computeren er tændt . Dette program er designet til at få computeren op at køre, og i en tilstand , hvor det er klar til at blive udleveret til kontrol af den normale operativsystemet. BIOS aktiviteter omfatter afsløring og opstart af harddiske og oprette en grundlæggende grad af funktionalitet til skærmen og tastaturet .

Ofte BIOS -programmet er gemt på en memory chip , der ikke kan ændres , for at beskytte den mod virus eller andre fejl , der påvirker resten af systemet Nogle BIOS chips, kaldet flash BIOS , kan blive opdateret med softwarerettelser .

GPU

GPU står for Graphics Processing Unit . Disse chips , svarende til en CPU , har særlige funktioner, der giver dem mulighed for mere effektivt behandle operationer almindelig i 3D -grafik programmering . Tilstedeværelsen af en GPU giver CPU'en til at uddelegere disse opgaver for at spare sin egen sagsbehandlingstid for andre aktiviteter.


Previous:hvordan man programmerer en logitech LX8 trådløs mus Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change