definitionen af computerchips

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-10-15

En computer chip er en mikroskopisk sæt af elektroniske kredsløb bestående af halvledermateriale såsom silicium . Chippen har eksisteret siden 1950'erne , og dens udvikling accelereret og miniaturiserede den moderne computer

Historie

Det aner af computerchip spor tilbage til transistor , som blev indført ved Bell Labs i 1947 . Fairchild Semiconductor brugte begrebet til at formulere det integrerede kredsløb i slutningen af 1950'erne .

Typer

Computere bruger flere forskellige chips . En helt færdige logik chip er en mikroprocessor eller central processing unit ( CPU ) , mens et delvist opdigtet logik chip er produceret af en halvleder selskab og derefter programmeret af en kreds udvikler . Hukommelseschips og RAM -chips gemme data midlertidigt eller permanent .

Funktion

En integreret kredsløb er sammensat af millioner af mikroskopiske transistorer , som er en serie af on-off kontakter til levering eller afbrydelse elektriske impulser . Disse impulser giver grundlag for maskinen sprog .

Betydning

Den chip gør det muligt for computere effektivt lagre store mængder af data. Siden sin udvikling , har chip udviklet sig til at udvide transistor kapaciteten med accelereret datatransmission hastighed , hvilket fører til en konstant strøm af hurtigere computere .

Materiale

Computerchips er som regel lavet af silicium , safir eller galliumarsenid . Silicium oprindelse i kvarts rock og behandles derefter med en række kemiske processer og faser , såsom maskering , ætsning og diffusion . Et lag af metal , normalt aluminium , anvendes til at tillade elektrisk strøm til at flyde .

Chip Industri

Computeren chip-industrien er ledet af Intel , hvilket gør CPU'er til computer producenter som HP og Apple . Advanced Micro Devices ( AMD ) er en top konkurrent , der gør chips til HP , Acer og Dell -computere . Både Intel og AMD har rødder med chip opfinder Fairchild Semiconductor .


Previous:hvordan man kan organisere modstande Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change