hvad er disken størrelse for en ekstern harddisk ?

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-10-04

Eksterne harddiske er meget nyttige redskaber til lagring af data . De er kategoriseret efter hvor store deres diske er, men hvad betyder det

Hvad er disc størrelse ?

Disc størrelse er den rå mængde data en ekstern harddisk kan gemme. På moderne harddiske dette er registreret i TB ( terabyte ) , GB ( gigabyte ) eller MB ( megabyte ) .

Gbs og Mbs

En MB er 1. 024 Kb ( kilobyte ) , der selv er 1024 bytes , som er grundlæggende enhed i datalagring . En GB er 1. 024 MB , men er ofte omtalt som 1. 000 MB ved drev fabrikanter , der er teknisk forkert . Ligeledes , en TB er teknisk 1024 GB , men er ofte opført som 1000 GB .

Hvordan finder jeg den disk størrelse ?

Den disk størrelse med et ekstern harddisk er normalt trykt på en mærkat på ydersiden af drevet .

True disk størrelse

Den disk størrelse er opført på ydersiden af et drev er normalt ikke helt præcis , eller hvad du tror det er . Dette skyldes software programmører tage en GB kan 1. 024 MBs , mens producenten kalder en GB 1. 000 MB . Så en 80 GB -drev kun har omkring 74 brugbare GBs .

filsystemer

Der er også en lille mængde plads , der anvendes af filsystemet , som fortæller drevet hvordan at gemme og hente oplysninger , som en kortkatalog .

Find den sande størrelse

For at finde ud af hvor meget nyttig plads dit drev har , slutte den til din computer og se, hvor meget plads der er opført ved at højreklikke på drevet og kontrol " Info " ( eller en relaterede ord ) på pop-up -menuen .


Previous:hvordan man kan bruge en gammel harddisk i en ny computer Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change