hvad har du at gøre for at overclocke en computer -processor ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-10-05

Overclocking er processen med at øge hastigheden af en processor ved at øge både bus hastigheden af bundkortet og øge spændingen på strømmen til processoren . Det er ikke en særlig vanskelig proces , men det indebærer risici . Fordi en computer -processor lægger ud stigende varme baseret på den hastighed , hvormed det bliver køres , overophedning er en risiko , når overclocking en computer -processor

History of Overclocking

overclocking først kom ind i mode i slutningen af 1990'erne , da processorer som Intels Celeron 300A blev først introduceret . Selv om det ikke den første processor, der kunne være overclocked , blev 300A den første , der tillod nogen mærkbar gevinst . Stabil overclocker op til 450MHz kunne havde en stigning på 150MHz over Celeron 300A standard- clock-hastighed . Selv om disse hastigheder synes positivt maleriske i 202C de var imponerende i 1999 -standarderne.

Overclocking var en kompliceret proces dengang , der indebærer flytning af jumpere på bundkortet . Da den korrekte placering af jumpere bestemt bussen hastighed af bundkortet , var det et spørgsmål om at flytte jumpere til den relevante positioner for at indstille bundkortet bussen hastigheden til 100MHz i stedet for standard 66MHz . Dette tvang Celeron 300A til at køre ved en højere hastighed for at kunne matche hastigheden på systembussen .

bevæger sig mod det nuværende , overclocking er blevet meget enklere . Disse dage , bundkort der bus hastighed gennem BIOS ( Basic Input Output System ) -indstillinger . Nogle boards jævnt underlag skiftende overclock indstillinger på en kørende computer ved hjælp af proprietære software fra producenten af bundkortet.

Grundlæggende om overclocking

roder med to grundlæggende indstillinger på et bundkort vil ændre klokfrekvens på processoren . Den første , som nævnt , er bundkortets bus hastigheden . Den anden er at øge spændingen til processoren . Mens spændingen ændringer er nødvendige for en stabil overclocker ved højere hastigheder , vil kun en bus ændring faktisk ændrer processorens hastighed.

Hvis du planlægger at overclocke din processor permanent , skal du foretage nogle ændringer i dit system . Første er køling . Mens en processor nemt kan overclockes af indstillinger alene bestanden kølepladen og blæseren følger med en processor er normalt tilstrækkeligt til at håndtere den øgede varme . Et eftermarked heatsink /fan combo vil være behov for . Ved meget høje hastigheder , vil en vand- kølesystem skal installeres , selv om dette ikke er noget, en ny person til overclocking skal forsøge at installere .

Den anden ting , du behøver, er systemets hukommelse , der matcher den øgede bus hastighed bundkortet . Hvis du har et bundkort , der kører på 800MHz , og du øge bus hastigheden til 1066 , får du også brug systemets hukommelse , der også kører på denne hastighed . Mens systemhukommelsen kan overclockes , er det ikke anbefales .

Core i7

Intel 's nyeste processor har en indbygget logik , der øger clock hastighed på processoren , indtil den når en varme tærskel . Væsentlige det dynamisk overclocker sig afhængigt af den behandling belastning , der bliver placeret på den. Selv om det er teknisk muligt manuelt at overclocke sådan en processor , der er lidt grund til at gøre det, da processoren er meget bedre til bestemmelse af god overclock værdier end noget menneske .


Previous:hvordan man bruger en stor trackball mus på en computer Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change