hvordan man kan skifte blæseren i en pc

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-10-17

Ventilatoren er en af de vigtigste , men oversete , komponent i en computer . Ventilatoren tjener to formål . Først , ventilatoren , der er knyttet til den centrale processor , eller CPU , bidrager til at trække varmen bort fra det at holde det cool . For det andet , yderligere ventilatorer hjælpe med at flytte luft gennem computeren holde resten af komponenterne kan køle af . Selv om det kan lyde banalt , opbygningen af varme kan beskadige computeren får det til at køre langsomt , og selv lukke helt

Du skal bruge: .
Skruetrækker
Computer .
Udskiftning fan .
Ren , statisk gratis arbejdsområde .


1 .
Rens arbejde området omkring din computer . Du skal bruge masser af plads til at arbejde , når du udskifter blæseren . Du skal også sørge for , at området er fri for statisk elektricitet , da dette kan medføre visse komponenter i computeren ubrugelig . Når området er rent , strøm computeren ned og afmontere det .
2 .
Læg computeren fladt på siden. Den tunge side , hvor bundkortet er monteret på computeren , skal være i bunden , så den mere åbne side opad .
3 .
Skru skruerne , der fastgør sidepanel af sagen til resten af chassiset . Nogle computere bruger ikke skruer . I stedet har de en udløseren , så du kan fjerne sidepanelet . Løft sidepanelet op og væk fra computerens kabinet , og sæt den i arbejdsområdet .
4 .
Se efter ventilatoren er knyttet til bundkortet på computeren . Det vil være hvilende på et stykke aluminium kaldes køleprofil .
5 .
Tag strømtilslutningen fra strømforsyningen til ventilatoren . Nu , fjerne blæseren fra køleprofil ved at løsne de små håndtag på siden . Dette vil medføre, at blæseren til at komme løs fra den køleprofil . Når ventilatoren er frakoblet , kan du tage det ud af sagen , og sæt den i arbejdsområdet .
6 .
Sæt den nye ventilator på kølepladen . Når det er linet op korrekt , sikre det til kølelegemet ved hjælp af håndtaget . Når den klikker på plads , er ventilatoren sikret . Sæt strømkablet fra strømforsyningen ind til den nye ventilator .
7 .
Sæt computeren i , og starte det op til blæseren . Hvis den vakler eller rasler , er det ikke sikret ordentligt . Slukke computeren og tilslut blæseren .
8 .
Aflever sidepanel til computerens chassis og fastgør det med skruerne du har fjernet tidligere .

Tips og advarsler


 • Mens du få sagen ud af computeren , skal du bruge en dåse komprimeret luft til at rengøre støv fra indersiden .
 • må ikke erstatte blæseren i strømforsyning . Strømforsyningen indeholder en elektrisk ladning , der i alvorlig grad kan skade eller endog dræbe en person .


 • Previous:reparation tips til en asus bærbar Next:hvad er meningen med inputenheder ?   

  Kommentarer

  Code:
  change