stregkode faqs

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2011-10-25

Som en indtages samfund , ser vi stregkoder på næsten alle de produkter vi køber . Stregkoder reducere omkostningerne af vores produkter på grund af den arbejdskraft -besparende fordele ved at bruge dem , ikke blot ved kassen , men også i back- office opgaver lagerstyring , bestilling , regnskab og sporing . Selv om vi ser dem hver dag , og deres anvendelse i høj grad reducerer den tid, vi bruger i linjer på købmandsforretninger og stormagasiner , kun få af os ved, hvordan de arbejder

Stregkoder og UPC koder

UPCs ( Universal Product Codes ) bruges ofte sammen med stregkoder til mærkning og identifikation af varer . UPCs er unikke koder købes af producenter med henblik på at identificere de produkter, de sælger til forbrugere , og UPC-kode er integreret i stregkoden til at identificere både producenten og det pågældende produkt. Detailhandlere bruge stregkoden , også kaldet en 1D ( dimensionelle) stregkode , for at holde styr på de produkter , de sælger .

Hvordan Stregkoder Arbejde

Mange mennesker tror, at en stregkodelæser , også kaldet en scanner , læser de sorte bjælker på stregkoden . Faktisk, hvad scanneren læser er det hvide rum mellem de sorte bjælker . Scanneren projekter en laserstråle , der er afbøjet af en roterende spejl og producerer effekten af at skabe en bevægelse ( eller scanning ) lysstråle . Strålen afspejler det hvide rum på stregkoden til en receptor inde i scanneren , den receptoren opfanger dette reflekterede lys og omdanner det lys ind i et tal, der kasseapparatet kan bruge .

Anden brug af stregkoder

Stregkoder er også bruges på mange statslige kørekort . US Postal Service , UPS , Federal Express og mange andre rederier bruger dem til at spore pakker . De bruges også på virksomhedens identifikationskort . Forhandlere er begyndt at bruge dem til at hjælpe forbrugerne finde oplysninger om deres produkter , disse kaldes " . mobile stregkoder "

Mobile stregkoder

Mange kamera telefoner er nu udstyret med mobil stregkode -teknologi , som giver en forbruger til at træffe en billede af en stregkode og sende dette billede via internettet til en tjeneste , der ser op stregkoden og viser oplysninger om produktet på mobiltelefonen . Disse bliver også brugt i kunstgallerier , teatre , rejsebureauer og andre brancher , der ønsker at give mere rettidig information til forbrugerne . Mobile stregkoder er typisk 2D ( dimensionelle ) stregkoder .

2D stregkoder

Mens 1D stregkoder kan kun indeholde omkring 16 alfanumeriske tegn , kan 2D stregkoder holde op til 7000 tegn . Fordi 2D stregkoder kan indeholde meget mere data , kan de bruges til optagelse af et backup for magnetstriben på statens kørekort , af rederier , der indeholder afsenderens navn og adresse , modtagerens navn og adresse , sporing tal og andre data . En væsentlig fordel ved at bruge 2D stregkoder er, at de kan læses meget hurtigt og med meget større afstande end 1D stregkoder .


Previous:hvordan man kan øge random access memory Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change