Panelet overvåger vs CRT’er

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-11-09

Mens mange computere sælges med panel skærme ( også kendt som flade paneler , fladskærme og LCD skærme) , er der stadig et publikum for den ældre CRT-skærm , som er bygget meget lig et fjernsyn. Mens den endelige beslutning kan koges ned til brugerens præferencer , Panel skærme er langt overlegen i forhold til CRT -skærme i alle målbare forstand

Space Forbrug

Det siger uden tvivl , at panelet overvåger tager mindre plads end CRT- skærme . Nogle panel skærme har beslag på bagsiden , der giver brugerne mulighed for at montere dem til vægge . CRT skærme er ofte placeret i hjørnerne af borde og arbejdsområder , således at fylder mindre . Derudover er mange nyere computerborde designet med panel skærme i tankerne .

Vægt

Ud over forskellen i størrelse , panel skærme er også meget lettere end CRT -skærme . Det er ikke kun på grund af størrelsen forskel, men også på grund af en forskel i materialer , der anvendes i deres konstruktion . Panelet overvåger koges ned til et par kabler , en let skærm og en bundkort . CRT skærme har hovedbestyrelsen og ledninger , men bruger også en rør- stil skærm , at ældre fjernsyn , der anvendes . Dette gør CRT -skærme meget tung .

resolution

Et af de få områder, hvor en CRT-skærm er faktisk bedre end panelet monitoren er i hensyn til opløsning og billedkvalitet . Hvis et panel skærm kører på sit native opløsning ( standard billedstørrelsen ) billedet er meget mere skarpe og klare end en CRT . En CRT vil dog bevare sin ydeevne og billedkvalitet , når beslutningen er ændret, men et panel skærm vil miste en lille smule af både kvalitet og ydeevne .

Screen Blænding

Fordi CRT skærme bruger glas til deres skærme , de er mere modtagelige for blænding fra lysene end panel skærme , som absorberer dette lys . Panelet overvåger også give mulighed for mere regulering end en CRT-skærm , hvilket gør dem nemmere at se ved at give folk mere plads til at vende og vippe .

priser og omkostninger

Med hensyn til de umiddelbare omkostninger , panel skærme koster mere end CRT -skærme , dels fordi CRT skærme er på vej ud som en levedygtig computerskærm . I det lange løb , skærme panel i sidste ende koster mindre end CRT -skærme , fordi panel skærme forbruger mindre energi end CRT skærme samtidig have en længere holdbarhed .


Previous:processorhastigheden vs hukommelse Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change