en beskrivelse af CRT-skærm

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-11-03

Cathode Ray Tube skærme ( eller CRT ) er en meget populær stil skærm , der er baseret på teknologien næsten 100 år gamle . Selv om teknologien er ved at blive udfaset af billigere og mere strømbesparende LCD -skærme , er CRT stadig ofte anvendes i skoler , på arbejdspladser og i hjemmene rundt omkring i verden

Teknologi

Teknologien bag CRT -skærme er forholdsvis kompliceret , og bruger billedrør der bruger en elektronstråle , der passerer langs skærmen . Dette er grunden til , når CRT -skærme er fotograferet , en bevægende linie er synlig . Når denne stråle passerer hen over skærmen , den aktiverer fosfor prikker på indersiden af glasrøret . Dette er kendt som dot matrix . Denne teknologi er meget gammelt , og har været i brug siden de tidlige dage af farve-TV .

Fordele

Selvom CRT absolut falde ind i den " gamle tech " der er nogle fordele ved at have en CRT skærm . CRT -skærme producere en større mængde af farver , og har en højere fleksibel ratio end LCD -skærme . Imidlertid er high-end LCD -skærme arbejder på at lukke begge disse huller .

Ulemper

Selvom farven og opløsning har mere potentiale på en CRT , der er masser af ulemper i denne ældre teknologi . En af de største ulemper ved at bruge en CRT skærm er, at de er langt mindre energieffektive end de mere moderne LCD -skærme . CRT -skærme generelt bruge omkring 80 watt af elektricitet , mens LCD-skærme bruger omkring 35 watt . En anden ulempe for CRT -skærme er deres store størrelse . Mens LCD -skærme er generelt 2 til 4 inches tyk , kan CRT -skærme variere fra 10 til 15 inches i den samlede tykkelse .

Pris

Prisen er givet CRT -skærme absolut have en kant . Fordi CRT -skærme er på vej ud teknologisk , er det meget nemt at få en anstændig størrelse CRT monitor for mindre end $ 100. LCD- skærme på den anden side , typisk starter ved $ 100 dollars , og de fleste midt-grade LCD skærme er i $ 175 til $ 200 prisklasse .

Overvejelser

Hvis du tænker på at købe en CRT-skærm , er der flere ting, du bør overveje . Det er vigtigt at overveje energiforbruget . Selv om LCD-skærme koster mere end CRT oprindeligt , vil CRT -skærme ende med at koste brugeren mere i det lange løb på grund af det øgede energiforbrug . Det er også vigtigt at overveje størrelsen af CRT enhed , da de kræver meget mere plads på skrivebordet end en LCD .


Previous:hvordan man kan opgradere hukommelsen for en 2008 desktop computer Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change