guide til ATX strømforsyning fejlfinding

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-11-06

En mangel strømforsyning kan medføre en lang række pc- fejl . ATX strømforsyninger har flere forskellige jævnstrøm niveauer for forskellige enheder inden for en computer . Hvis nogen af de særlige spænding skinnerne skulle svigte , ville systemet blive ustabilt eller viser tegn på enkelt enhed svigt , der kan uforvarende føre en pc-ejer til at tænke en perifer har undladt når de i virkeligheden har det ikke . Selvom den måde, hvorpå man kan teste en ATX strømforsyning er begrænset, kan en pc-ejer udføre en række test for den samlede funktionalitet .

Intern ATX Power Supply manglende

ATX strømforsyninger vil udnytte en eller flere ventilatorer som kan bortlede varmen der genereres af spændingen konverteringen . Hvis varmen inden for en strømforsyning bliver for høj , vil strømforsyningen øjeblikkeligt slukke for at undgå en brandfare . En fejl i en ventilator i en strømforsyning indikerer normalt en intern komponentfejl i strømforsyningen selv. Teste, om en intern strømforsyning fejl er sket, er en simpel som at åbne computerens sag , stirrer ud i luften udstødning af strømforsyningen , og at kontrollere, om ventilatoren bliver , når pc'en er tændt . Hvis blæseren ikke tænder eller spins sporadisk , har en intern del af dit strømforsyningen mislykkedes .

ATX Power Supply Self-Test Manglende

Hver gang en ATX strømforsyning forsøg på at tænde , det udfører en kort serie af elektriske selvtests . Disse tests kontrollere, at alle spændingen skinner korrekt jordet , og at der ikke er nogen shorts i nogen kredse . Hvis denne selv-test mislykkes, vil strømforsyningen ikke til at tænde og levering ingen magt . At fastslå, om en strømforsyning svigter , fjerne de vigtigste 20-eller 24- pin ATX bundkort stik . Dette er den vigtigste strømstikket til bundkortet og er også den største stikket fra strømforsyningen selv . Inden for denne 20-eller 24- bens stik , vil blive en grøn ledning med en sort ledning på hver side af det . Fold en papirklips og sted den ene ende i den grønne ledning stik og en anden ende i en af de sorte ledninger tilsluttes direkte ved siden af. Din strømforsyning , hvis fungerer korrekt , vil igen på og fans inden det begynder at spinde . Det er vigtigt at bemærke, at hverken den sorte eller grønne ledninger bære nogen væsentlig spænding , men snarere de blot sende et meget lille elektrisk signal til strømforsyningen , hvilket indikerer , at det er okay at tænde .

Tilstrækkelig Power

betragtning af det stigende energibehov system enheder som processorer og grafikkort , er det ofte tilfældet , at en bruger blot har en strømforsyning , der ikke er normeret til watt belastning , de forsøger at placere imod det . I øjeblikket kan high-end grafikkort trække så meget som 400 af magt på 26 ampere et stykke og processorer , især når overclocket , kan trække så meget som 300 til 400W selv . Den gennemsnitlige Strømforsyningen er kun normeret til 500 til 600W . Hvis brugeren forsøger at trække mere end en strømforsynings nominelle wattforbrug , var strømforsyningen simpelthen lukke ned som en sikkerhedsforanstaltning . Hvis du mener, at dette er tilfældet , henvises der til dokumentationen fra producenten , kombinere kraften behov for alle de enheder i dit system og erstatte din strømforsyning med en, der er tilstrækkelig til at køre dit system enheder .

Sikkerhedsspørgsmål

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen kunder serviceres dele inden en strømforsyning . Selve handling åbne din strømforsynings kabinettet vil annullere din producent garanti i næsten alle tilfælde . Selv når de ikke tilsluttet , en strømforsyning opretholder en lagret afgift på effektforbrug og strømstyrke høj nok til at alvorligt skade et menneske . Det er vigtigt , at der under ingen omstændigheder , medmindre du er uddannet tekniker , behøver du forsøger at åbne din strømforsyning og udføre intern vedligeholdelse.


Previous:hvilken vej skal cpu fan ansigt ? Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change