Hvordan kan jeg teste en computer strømforsyning ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-06

Hvis din computer ikke tænder , kan fejlen være relateret til bundkortet eller strømforsyningen . En defekt strømforsyning ikke leverer den nødvendige kompetence til at køre computeren og kan være dyrt at erstatte. Test din strømforsyning for at sikre, det fungerer efter hensigten , kan spare dig penge på computer reparationer ved at sikre dig erstatte den rigtige computer komponent

Du skal bruge: .
Multimeter
Computer .
Strømforsyning .
Jordforbindelse armbånd .


1 .
Sæt på din grounding armbånd for at sikre, at du er jordet , mens teste strømforsyningen. Ground dig mod metal tilfælde af din computer eller en lignende store , metalgenstand ved at vedhæfte den løse ende af armbåndet til computeren sagen .
2 .
Test stikkontakten din computer er sat i for at sikre, at det giver tilstrækkelig strøm . Luk ned og tag din computer fra stikkontakten . Brug multimeter til at teste stikkontakten , hvis din stikkontakten fungerer korrekt, bør det multimeter vise en effekt på 120 til 240 volt . Hvis din stikkontakten ikke fungerer korrekt , skal du være i stand til at køre din computer ved at tilslutte den til en anden stikkontakt .
3 .
Åbn din computer sag og visuelt kontrollere strømforsyningen og dens stik til visuelle skader såsom forbrændinger eller smeltet plastik . Hvis du finder en skade , skal du udskifte din strømforsyning .
4 .
Find en ubrugt strømstik inde i computeren , eller tag strømstikket fra en cd eller dvd -drev til test . Indstil din multimeter for at teste DC spænding større end 12V .
5 .
Sæt den sorte sonde af multimeter i hullet i strømstikket , der svarer til den sorte ledning . Indsæt den røde sonde af multimeter i hullet i strømstikket , der svarer til den gule ledning .
6 .
Sæt din computer til en fungerende stikkontakt , og tænd den . Kontrollere, at multimeter læser 12 V. Fjern den røde sonden fra strømstikket og sæt den ind i hullet , der svarer til den røde ledning . Kontrollere, at multimeter læser +5 V.
7 .
Udskift din strømforsyning , hvis multimeter giver dig elforbruget andre end den angivne netspænding , eller hvis multimeter ikke at give dig elforbruget . Hvis multimeter output er korrekte, så er din strømforsyning fungerer korrekt, og dit bundkort kan være kilden til din computers funktionsfejl .

gode råd og advarsler


  • Vær forsigtig når de udfører forsøg med en levende strømforsyning . Iført en grundstødning armbånd vil undgå utilsigtet elektrisk stød .


  • Previous:hvordan man kan kommunikere med et SD-hukommelseskort Next:hvad er meningen med inputenheder ?     

    Kommentarer

    Code:
    change