computer specs og tilslutningstyper

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-05-18

En computers specifikationer vil liste alle vedhæftede komponenter og kapaciteten inden for hver komponent . Uanset hvad perifere komponenter er fastgjort til en computer , og uanset dens specifikationer , alle computere er afhængige af nogle fælles tilslutning typer . Inputenheder såsom tastatur og mus er forbundet med kabler, som er forskellige fra kabler, der forbinder skærmen , og andre enheder , såsom printer og scanner . Selv inde i huset , er der forskellige typer af kabler , der løber mellem komponenter såsom harddisk , RAM -moduler , strømforsyning og processor .

VGA

Skærmen er som regel forbundet med en særlig kendt type kabel som VGA . Kablet ender i rubrik-lignende ordninger , som er tilsluttet bag på skærmen og tårnet hus . VGA kabler har 15 kontakt pins , der er arrangeret i tre rækker , hver svarende til separate kanaler til den primære farver-rød , blå og grøn . DVI er en anden tilslutningstype for skærme , og næsten alle nye kort har støtte til det . En VGA- tilslutning kan ske på en DVI -forbindelse type ved hjælp af et VGA -til-DVI adapter .

PATA

lagringsenheder som harddiske og optiske drev ( cd-rom og dvd-rom ), er tilkoblet en computers bundkort med Paralled ATA ( eller PATA ) kabler . Disse kabler forbindelse interne komponenter inde i kabinettet , og kan ikke fortrydes eller benyttes igen uden at tage de ydre omstændigheder off . PATA kabler er fladkabler med stik , der tillægger ATA slots i bundkortet , og til tilsvarende slots i de enheder , der tilsluttes . En PATA -kabel kan have 40 eller 44 pins , og hvis to drev er knyttet til bundkortet med det samme kabel , en af de drev fungerer som " master " og den anden fungerer som " slave ".

SATA

Serial ATA ( eller SATA ) kabler er en forbedring i forhold til PATA kabler , og anvendes også i forbindelse lagerenheder . SATA kabler er designet til at understøtte en høj dataoverførselshastighed , og næsten alle nyere bundkort understøtter denne særlige sammenhæng type . SATA -drev har to sæt stik med otte ben på hver , og denne standard er universel , i modsætning til PATA -forbindelser, der kan have 40 stifter eller 44 ben . Stikkene i begge ender af SATA kabel er sluttet til foruddefinerede slots , en monteret på bundkortet , og den anden på bagsiden af lagringsenhed .

USB

USB er en meget alsidig tilslutningstype , giver en række af anordninger , der skal knyttes til en computer med minimal besvær . Perifere komponenter såsom webcams , bærbare multimedia-afspillere og flash -drev kan nemt tilsluttes til en computer via en USB- port . Der er tre versioner i brug : USB 1. 0/1. 1 , USB 2,0 og USB 3 . 0 . USB 1. 0/1. 1 er den tidligste forbindelsestype , og er i stand til at håndtere dataoverførselshastigheder på op til 12 Mbps ( megabit per sekund ) . Den seneste version , USB 3,0 , kan overføre data med en hastighed på 600 Mbps ( megabyte per sekund ) , og har bagudkompatibilitet med ældre versioner . FireWire er en high- speed USB variant , der anvendes i forbindelse printer , scannere og videokameraer .


Previous:hp 57 farve refill instruktioner Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change