fakta om mikroprocessor

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-21

Mikroprocessoren , også kendt som en CPU (central processing unit ) er en lille halvlederchip på et stykke silicium , der håndterer basale logik og oplagring opgaver for en computer . Mikroprocessoren er kernen i ethvert computersystem , og er ansvarlig for personlige computere , som vi kender og forstår det i dag

historie Microprocessor

Mikroprocessor opstod i 1969 , da Busicom , et japansk selskab , hyret Intel at producere en chipset til deres nye regnemaskine produkt . Ted Hoff , lederen ingeniør for projektet , mente , at de foreslåede 7 chipsættet kunne forenkles til 4 , med en håndtering af alle med behandling af oplysninger .

Sammen udviklede Busicom og Intel en række nye teknologier og teknikker til at producere verdens første centralenhed-en multi-funktion chip til at håndtere alle databehandling . Dette blev kaldt Intel 4004.

Hvordan virker Microprocessor arbejde?

En mikroprocessor er sammensat af en række meget enkle sektioner, som hver håndterer en opgave . Adressen Bussen hedder en adresse i hukommelsen , læser data bus eller skriver til hukommelse, læse og /eller skrive linje fortælle hukommelse for at få placering. Der er en indre ur baseret ud nogle flere hertz til at beregne tid og brug tællere til at spore timing på forskellige programmer . Der er også en nulstilling linje for at nulstille programmer .

RAM

Computere har også random access memory ( RAM ) . Det er her mikroprocessorer kan sætte instruktioner , så længe de har brug for at blive brugt , så de ikke får overskrevet med ny anvisninger før uanset arbejde, de har at gøre færdig . Når en computer løber tør for ram , det bremser ned, fordi der ikke er mere plads til at gemme vejledningen på det tidspunkt og CPU ikke overskriver tidligere instrukser uden tilladelse fra programmer .

writeback

Den sidste store opgave mikroprocessoren er at håndtere writeback . Når mikroprocessor gør en instruktion , det gør en kopi af denne instruktion i computerens primære harddisk . Dette giver ikke kun systemet til at have en backup af alle lavet instrukser , men også giver brugeren mulighed for at have et sted at tjekke , når noget dybt inde i systemet interne har gået galt , og ønsker at finde ud af hvad det er.

Moores Lov

Moores lov er en populær teori oprindeligt udviklet af den medstifter af Intel , Gordon Moore . Moore så på den sats , som mikroprocessorer var fremme og bemærkede , at den hastighed syntes at fordoble hver 18 måned . Han udvidede dette i en teori , om, at den generelle hastighed computere ville fordobles hvert 18 måned , indtil det blev en fysisk umulighed .

For næsten de sidste 40 år , har denne erklæring var tilfældet , hvilket ofte gør tidligere udsagn-såsom Bill Gates proposition ingen vil nogensinde brug for mere end 20 megabyte plads på harddisken-synes fjollet i i dag .


Previous:hvordan du sletter køre flash fra oplysninger Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change