historie af mikroprocessorer

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-05-28

Mikroprocessorer har ændret funktion af teknologi over hele kloden-oprindeligt stammer fra integrerede kredsløb , som blev første kommercielt udviklet i 1961 af Texas Instruments og Fairchild Semiconductor . Gradvist stigende i avanceret teknologi , mikroprocessorer fortsatte gennem hele 70'erne og 80'erne , med en utrolig fremgang i teknologi siden fremkomsten af internettet omkring århundredeskiftet

Intel 4004.

Udviklet i 1971 , er det Intel 4004. fandt den første mikroprocessor . Denne første mikroprocessor koste tusindvis af dollars . Chippen integreret første brug af dynamiske RAM lagre data , som stadig er den metode , som computere bruger til at gemme data .

RCA , IBM og Motorola

Kort efter Intel 4004. syntes , andre virksomheder kom ind i mikroprocessor-industrien . I 1974 RCA 1802 blev udgivet , i 1975 , var IBM 801 frigives , samt Motorola 6800 . Hver viste forbedringer i funktion og hastighed . Motorola 6800 omfattede den første indekset register, som gjorde det muligt at lagre 78 instruktioner .

1970'erne 80'erne

Mikroprocessorer fortsatte forbedret gennem 1970'erne og 1980'erne , men priserne var stadig meget høj , i hundreder og tusinder af dollars . Deres funktion var meget begrænset i forhold til mikroprocessorer i dag . Disse enheder blev brugt i stor skala edb -systemer , som Air Force fly , og NASA rumfærger . I 1979 introducerede Motorola Motorola 68000 , som fandt vej ind i Apple Macintosh , Atari , og Sun Microsystems computere .

1990'erne

I løbet af 90'erne , Advanced Micro Devices ( AMD ) har skabt en kopi af Intels førende mikroprocessor . Dette førte til retssager , som senere blev bedømt i AMD 's favør. Det førte til et boom i fremstillingen af klon mikroprocessorer . Teknologi fortsatte med at stige, og mikroprocessorer fortsatte med at skrumpe i størrelse .

2000'erne

struktur og arkitektur af mikroprocessorer er forblevet stort set svarer til , hvad det var for 30 år siden . Fra 2010 , stadig Intel og AMD dominerer mikroprocessor markedet og fortsætte med at stige hastigheder og funktioner . Siden fremkomsten af internettet , har computere blevet almindelige i husholdninger . Dette har ført til mere forskning og hurtige fremskridt .


Previous:hvordan man kan lave og optimere en intern blød modem Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change