historien om zip disk

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-05-07

Hvis du havde en computer i slutningen af 1990'erne , har du sandsynligvis havde en Zip -drev . Zip -drev tilbød lagerkapacitet på harddiske og overførsel af floppy drev i en dag før USB-drev og skrivbar cd'er og dvd'er . dog problemer med holdbarheden af Zip -diske , offentlige slør over " klik på død , "og konkurrencen fra andre flytbare storage-løsninger i sidste ende førte til produktets undergang

Du skal bruge: .
Multimeter
Computer .
Strømforsyning .
Jordforbindelse armbånd .

Historie

Det tidligste personlige computere havde få permanent lagring løsninger såsom harddiske . Oplysninger blev holdt på kassettebånd eller diskette så data nemt blev transporteret mellem systemerne . I midten af 1990'erne , dog harddiske var almindelige . Da de blev større , den 1,44 MB lagerplads, og langsom overførselshastighed på disketter gjort det vanskeligt at overføre filer mellem computere . I denne tid , der markedsføres Iomega en løsning : Bernoulli -drev , som bruges flytbare diske og kunne holde mere end 200 MB pr disk . Men de var store og dyre og ikke en farbar vej for de fleste computer ejere .

Release

I 1994 udviklede Iomega sin næste generation bærbar lagringsløsning , Zip- drevet . Designet til at målrette de typiske computerbrugere , disse drev er blevet mindre og billigere end Bernoulli -drev , og alligevel kan stadig holde 100 MB per disk , så meget som 70 disketter . De var nemme at installere og koster kun 200 dollars. De fyldte en behøver ikke andet produkt af den tid kunne og blev vildt populær blandt computer ejere . Senere blev en 250 MB version frigivet i 1998 og en 750 MB version i 2002 .

Klik of Death

Zip -drev vil lejlighedsvis gøre ildevarslende klikke lyde og nægte at læse den nuværende disk . Dette betød disken var blevet ulæselig for en af en række årsager . At klikke blev drevet parkere hoveder til rekalibrere dem . Selv om drevet lavede den støj , det var den disk , der var defekt .

I sjældne tilfælde kan en disk blive beskadiget af et drev på en sådan måde, disken ville skade andre zip- drev den blev sat ind . Selv om meget sjældne , bidrog denne " smitter " klik for død til at falde den offentlige mening mod Iomega .

faldende salg

Iomega står en klasse-søgsmål i 1998 over et klik på døden, som blev afviklet ud af retten i 2001, tilbyder Zip -drev ejere rabatter mod andre Iomega produkter . Drevet udsat stigende konkurrence fra skrivbar cd-rom -drev , der havde større kapacitet og afhang billigere medier . Salget faldt støt fra og med 1999.

Legacy

Virkningen af Zip drev på den personlige computer branchen er bedst opsummeres med to artikler i PC World . Den ene hed det en af de 50 bedste tech -produkter nogensinde , og den anden kaldte den en af de 25 værste .

For sin tid , var det et revolutionerende produkt , der tilbydes en storage-teknologi ingen andre virksomheder kunne matche . Nogle føler Iomega 's håndtering af et klik på døden førte til Zip drevets død , men billige optiske lagring ville have gjort drevet forældet alligevel .


Previous:hvordan man kan genoprette en formateret flash -drev Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change