hvad er forskellen mellem en blank cd og en tom dvd ?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-16

Cd'er var en forbedring i forhold til kassetter på grund af brugernes mulighed for at få adgang til data tilfældigt . DVD'er er en forbedring i forhold til cd'er på grund af en lang række fordele . Cd'er og dvd'er gemme data digitalt , og har samme dimensioner , men dette er omfanget af deres lighed

Kapacitet

Compact diske har en maksimal lagerkapacitet på 700 megabyte . DVD'er på den anden side kan lagre op til 4 . 75 gigabytes på én lag , hvilket er omkring seks gange kapaciteten af en CD . Dual layer DVD kan indeholde ca 8,5 GB data .

optageformat

I modsætning til cd , dvd bruger Universal Data Format ( UDF ) . Dette gør det muligt at lagre lyd , data eller video eller en kombination af alle tre . CD'er bruge en anden optagelse teknologi , der gør det muligt at lagre 74 minutters musik og 783MB af digitale data .

Lasere

Lasere i CD -og DVD -drev læser pitten og flade punkter på diskene som 1-taller og 0'er . DVD'er har mikroskopiske gruber og flade punkter, der er pakket tæt sammen , hvilket gør det muligt for DVD'er til at holde flere oplysninger end cd'er . Et koncentreret laser er nødvendigt at læse de små gruber . Cd'er har større gruber , afstand fra hinanden , som ikke kræver en koncentration af lasere .

Data Retrieval Speed

På grund af placeringen af miner på dvd'en overflade og den type laser , der anvendes til at læse det , kan oplysningerne hentes fra dvd'er på en meget hurtigere end fra CD'er . DVD'er kan hente data omkring syv gange hurtigere end cd'er kan .

Spillere

DVD- afspillere er bagud kompatible . Disse spillere vil genkende cd'er og naturligvis kan DVD'er, men CD-afspillere ikke afspille dvd'er .


Previous:hvordan man kan rense en Lenovo ThinkPad Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change