hvad er forskellen mellem en ekstern og en bærbar harddisk til en computer ?

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-05-06

Eksterne og bærbare harddiske computer lagringsenheder , at i modsætning til de primære harddisk , ligger uden for kabinettet . Både bærbare og eksterne harddiske er en måde at tilføje data lagerplads uden at skulle gå ind i computeren . Tilføjet opbevaring er meget populær i det interaktive miljø af Internettet, hvor store filer der kan udveksles i øjeblikke . Bærbare og eksterne harddiske er tilsluttet computere via USB

Støj

Hard disk drev er den primære medie . datalagring i en computer , og deres kapacitet måles i GB ( gigabyte ) og nogle gange endda TB ( terabyte ) . De data opbevares på spinning -diske inde i harddisken , stablet oven på hinanden . Diskene er kendt som fade , og kan være dobbelt-sidet , hvilket betyder, at data kan registreres på begge sider af disken . Ud over de evigt roterende diske , omfatte andre bevægelige dele inde i enheden aktuator arme og læse /skrive hoveder . En harddisk kan være ganske højt på tidspunkter på grund af tilstedeværelsen af disse bevægelige dele . Typisk , en ekstern harddisk gør mere støj end en bærbar harddisk .

Funktion

Eksterne harddiske er designet til datalagring , mens bærbare harddiske er designet til data transport . En ekstern enhed kan ses som en del af computeren , som en perifer enhed, såsom en printer eller scanner . Bærbare harddiske , på den anden side , ligner i højere grad tommelfinger drev i form af nytte og funktion . En bærbar harddisk kan lægge op på data fra en computer og overføre filerne til en computer et andet sted . En ekstern harddisk , snarere end transport af data , skal du blot tilføje flere GBs til en computers data -lagring.

Størrelse

Bærbar harddiske er mindre end eksterne harddiske . En bærbar enhed kan være så lille som en standard smartphone og kan let passe ind laptop luftfartsselskaber , rygsække , punge og lommer . Eksterne enheder er så store som konventionelle harddiske , men hvad gør enhederne selv bulkier er nødvendigheden af et hus . Eksterne harddiske er normalt hylstre i en metallisk shell , der dækker hele enheden , med små åbninger til strømkablet og tilslutte kablet.

Pris

Eksterne drev er normalt dyrere end bærbare harddiske , fordi de enheder har mere plads for datalagring . En ekstern harddisk kan have mere plads end computerens interne enhed og kan endda bruges som den primære harddisk . Bærbare harddiske har som regel meget mindre data kapacitet .

Power

Nogle bærbare harddiske , som regel mindre, behøver en ekstern strømkilde til at køre . Enhederne bruger meget lidt strøm , og derfor kan stole på USB . Eksterne harddiske er større enheder og kan ikke køre på strøm fra USB alene drevene er forbundet til en AC -adapter til magten op . Hvis en ekstern enhed er ikke sluttet til en strømkilde , men er knyttet til computeren , vil operativsystemet ikke genkende drevet og vil ikke være i stand til at få adgang til data i den.


Previous:hvordan du fjerner Cruzer Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change