hvordan man kan slette en harddisk ren

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-05-15

Omkring 437 millioner dollars dollars . Det er hvor meget identitetstyve tog fra forbrugerne i 2003 , ifølge Reuters . Adgang til private data gør det hele muligt , og gamle harddiske er et godt sted at få det . En undersøgelse foretaget af en multi-national koalition af universiteter , at en tredjedel af de drev det testet på brugtmarkedet indeholdt følsomme personoplysninger. Tømning papirkurven og omformatering tydeligvis ikke gøre det trick . Men før du tager en forhammer til din harddisk , kan du overveje en mere elegant løsning .

Du skal bruge:
Backup enhed
. Diskettedrev , CD-R-drev eller DVD-R -drev .
Tom disk eller diskette .


1 .
Backup alle de oplysninger, du vil beholde . De følgende trin vil permanent fjerne alle oplysninger på din harddisk . Sørg for, at din backup enhed har nok plads til at gemme data, du har brug for . Sæt den i USB- eller FireWire- port på computeren . Gem alle filer, du vil beholde på backup enheden .
2 .
Gå til dban. org og downloade Darik 's Boot og Nuke program . Vælg " DBAN for de seneste Intel og AMB computere " ( hvis du bruger en Windows- computer ) . Klik derefter på " OK " for at udpakke filen . DBAN er et edb- clearing software , der overskriver hver blok af oplysninger om dit drev flere gange . At bruge den, skal du logge på en password- beskyttet konto med fuld hardware adgang .
3 .
Opret en boot disk med DBAN . At gøre dette , skal du indsætte en tom cd-r-eller dvd-R i et drev med disk-skrivning evne (for at bruge en diskette , skal du klikke " Gamle udgivelser , Alternate Downloads , og Source Code " fra Download siden og følg anvisningerne ) . Åbn DBAN mappen og dobbeltklik på filen der ender på " ISO " for at brænde den til din disk . Hvis det ikke virker , er det fordi du har brug for at få brændende software, der forstår ISO -formatet .
4 .
Kontroller, at disken er færdig brændende og derefter genstarte computeren .

5 .
Få adgang til din BIOS . På start-up skærm der kan være en liste over tasterne efterfulgt af deres funktion . Tryk på tasten , der får dig til installationen. Hvis muligheder af denne art ikke optræder , skal du trykke på F10 før startbilledet forsvinder .
6 .
Vælg Boot sekvens eller Boot orden og indstille din computer til at boote fra drevet , der indeholder DBAN disken du lige brændt . Det DBAN Programmet bør starte automatisk .
7 .
Hvis du vil fortsætte med helt at slette alle data på din harddisk , skal du skrive " autonuke "og tryk " Enter ". Hvis du ønsker at vælge fra en liste over diske og partitioner , skal du blot trykke på "Enter ". Mellemrumstasten vælger den disk eller partition og " n " giver dig forskellige clearing muligheder .

gode råd og advarsler


 • Før du tager skridt til at slette din harddisk , test software eller styresystem diske du har planer om at geninstallere .
 • Må ikke udfylde disse instruktioner , medmindre du er helt sikker på at du ønsker at uigenkaldeligt slette data på din harddisk .


 • Previous:hvordan man opbygger en high-end gaming computer Next:hvad er meningen med inputenheder ?   

  Kommentarer

  Code:
  change