32 bit vs 64 bit pc

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-06-16

Som computerhardware forskud , vælge mellem en 32- bit og en 64- bit pc er hurtigt ved at blive en rigtig beslutning . Toogtredive-bit PC'er er standard for hjemmecomputere , men 64- bit computere er langsomt ved at blive mere udbredt . Før , fordelene ved en 64- bit system var egentlig kun er relevant for high -end business applikationer, men nu er disse fordele er rammer mainstream så godt. Det betyder at du skal være opmærksom på både fordele og ulemper ved at skifte fra en 32- bit pc til en 64- bit ¨¦n.

Hvad er forskellen

En bit er et mål for data , som kilobyte og megabytes , at du sandsynligvis meget mere . ? fortrolig med ( bortset fra en smule er meget, meget mindre ) . I et 32- bit system , arbejder hele maskinen i 32- bit bidder . I hvert taktcyklus , knaser din processor 32 bits af data , og dit system køretøjet bevæger sig 32 bit af data rundt på bundkortet . Det betyder, at en 64- bit system effektivt håndterer dobbelt så mange data i hver taktcyklus . Desværre , må de fleste dele af computeren være specielt designet til brug sammen med en 64- bit system . Dette omfatter processoren , systembussen , motherboard , styresystem og endda de programmer , du kører på din computer .

Fordele ved 64- bit Machines

Da en 64- bit maskine flytter omkring dobbelt så mange data for hver ur cyklus , kan det arbejde dobbelt så hurtigt , når du anvender dine ressourcer til det maksimale . Dette omfatter video-kodning , spil og business applikationer som CAD . Desværre er der ikke meget af en forskel i ydelse for aktiviteter såsom web browsing og tekstbehandling . Bemærk også, at nogle systemkomponenter ikke rent faktisk vil være i stand til at arbejde dobbelt så hurtigt , selvom de er håndtering dobbelt så mange data på et tidspunkt .

64- bit operativsystemer

De fleste moderne styresystemer fås i en 64- bit smag . Dette omfatter Microsoft Windows 7 og Mac OS X Snow Leopard . Tidligere versioner af begge operativsystemer har også 64-bit versioner . De fleste 64- bit operativsystemer vil lade dig køre 32- bit programmer uden problemer . Ifølge Microsoft er det mest bemærkelsesværdige undtagelse nogle antivirus -software . De fleste antivirus -software beslutningstagere har 64- bit versioner af deres software til rådighed for samme pris som 32- bit versioner , selv om .

64- bit programmer

Den eneste programmer , der vil være i stand til at udnytte den hastighed fordele af 64-bit-systemer er programmer specielt lavet til at køre på 64- bit maskiner. De fleste af de typer af programmer , der ville drage fordel af 64- bit bruge andre end spil er til professionel brug , og de fleste af disse allerede har 64- bit versioner til rådighed. Husk på, at du måske nødt til at købe en anden licens af visse software for at kunne bruge 64-bit versionen . Ikke desto mindre vil de fleste 32- bit programmer stadig arbejde i en 64- bit miljø , selv om 64- bit programmer ikke vil arbejde på 32- bit systemer .

64- bit -drivere

En af de største problemer i forbindelse med en 64- bit system er at finde 64- bit drivere til din hardware . Dette skyldes, mens de fleste 32- bit programmer kan køre på en 64- bit maskine , skal hver fører til en 64- bit system være specielt designet ; 32- bit-drivere virker ikke på 64- bit -computere . Kernekomponenter vil allerede være lavet til din 64- bit system , og hvis du køber fra en større computerproducent , vil disse drivere til rådighed for dig . Perifere enheder , der ikke bruger standard drivere , dog kan ikke arbejde med en 64-bit system . Du kan tjekke hver perifere for kompatibilitet . fælles dem som scannere , printere og kameraer skulle have noget problem , mens flere unikke hardware ( f. eks niche enheder, du kan få online ) er muligvis ikke kompatible med 64-bit systemer

Memory Overvejelser

Et af de vigtigste grunde til at opgradere fra en 32- bit system til et 64- bit ene er mulighed for at tilføje mere hukommelse . 32- bit computere kan kun bruge omkring 4 gigabyte hukommelse , herunder både system og video hukommelse. Dog kan 64- bit maskiner genkende op til 16 exabytes hukommelse (det er 16 milliarder gigabytes ) . Som du måske ved , langtfra , at mængden af hukommelsen vil være til rådighed for hjemmecomputere i mange år .


Previous:den bedste backup harddiske Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change