Cyrix vs Pentium

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-06-17

Cyrix Corporation blev en konkurrent til Intel i løbet af 1990'erne . Virksomheden , mest kendt for sine CPU'er , trivedes kun en kort tid på grund af sin manglende evne til at konkurrere med Intel , AMD og den voksende efterspørgsel efter computerteknologi . Intels Pentium chips normalt ud-udført Cyrix -processorer , men som en følge Cyrix -processorer var billigere og har appelleret til kunder, der ønsker at bruge færre penge og villige til at tage ramt i udførelsen

historie Cyrix

Cyrix blev skabt af en tidligere Texas Instruments medarbejder , Jerry Rogers i 1988 . Selskabet bestod af 30 eller deromkring designere og ingeniører . Desværre , Cyrix havde ingen produktionsmuligheder og påberåbte tredjeparts firmaer til opgaven . Resultatet sluttede med shoddily konstrueret CPU'er, der blev berygtet for overophedning . Cyrix fusioneret med National Semiconductors i 1997 og derefter blev købt helt ud i 1999 af VIA , en taiwansk produktionsvirksomhed.

History of the Pentium

Intel startede tilbage i 1971 med 4004 for Nippon regnemaskine Corporation . Tophastighed på denne processor var 0,0108 KHz . I marts 1993 udløste Intel sin Pentium kører med hastigheder på 60 MHz og var revolutionerende for sin tid . Pentium linje løb fire år, og dens hastighed øges op til 233 MHz . Cyrix 's 5x86 processor forelå i begyndelsen af 1990'erne med hastigheder fra 100 til 120 MHz og derefter sin 6x86 design udgivet i begyndelsen af 1996 clocket i ved 150 MHz ( maksimum) . Intel var i stand til at være på forkant af spillet, altid i stand til at ud-udføre Cyrix -processorer .

Pentium II

Pentium II blev introduceret i maj 1997 og fortsatte produktion gennem 1998. Pentium II blev hurtigt branchens standard . Den første version af Pentium II løb på 233 MHz og for en tid Cyrix 's Media GX -processor var et passende alternativ . Men , Intel brød formen i 1998 og afslørede dens 450 MHz Pentium II processor . Efter dette , var Cyrix ikke længere en konkurrent .

Cyrix Medier GX

Når Cyrix fusionerede med National Semiconductors , de koncentrerede deres indsats mod en mid -range system , der blev opkaldt Cyrix Media GX . Disse systemer ramte hylderne i oktober 1997 til lave omkostninger , fordi alt var integreret ( grafik , hukommelse og PCI controllere ) , men lidt meget i opgradering evne . For eksempel , hvis en bedre grafikkort blev tilgængelig på markedet kunne en Media GX system ikke støtter det på grund af den integrerede arkitektur . Der var to typer af GX processorer til rådighed . den oprindelige version løb med en hastighed på 120 til 180 MHz og den anden version løb ved hastigheder på 200 til 300 MHz

Betydning

Konkurrerende med Intels Pentium , Cyrix designteam faktisk udføres sammenlignelige alternativer til sparsommelige kunder . Selvom Cyrix udfases , deres konkurrence med Intel skabte markedet for budget CPU'er og tvunget Intel til at designe sit eget budget processorer , Celeron . På en måde , spillet Cyrix en afgørende rolle i at bringe den personlige computer til masserne . Cyrix blev grundlagt i en tid hvor hjemmecomputere var bare at blive populær . De gjorde computere mere tilgængelige for personer med mindre tegnebøger ved at markedsføre en anelse langsommere maskiner på næsten halvdelen af omkostningerne ved Intel-baserede systemer .


Previous:hvordan du tilføjer video memory Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change