Formålet med et trådløst netkort

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-06-27

Et trådløst netkort , også ofte benævnt et trådløst netværkskort eller Wi-Fi -kort , er type af computer netværkshardware , der giver en computer til at etablere trådløs internetforbindelse. En computer skal have et trådløst netværkskort installeret for at modtage trådløst internet signaler

Formål

Et trådløst netværkskort fungerer som en modtager , der kan føle trådløse signaler og logge på trådløse netværk . Dette kan give computere til at dele information og fælles ressourcer som printere , scannere og andre enheder , samt dele en internetforbindelse over længere afstande end kan være praktisk for en kabelforbindelse . Trådløse netværk også mulighed for tilslutning via fysiske forhindringer som vægge eller mellem to bygninger , hvor brug af kabler til fysisk forbinde computere vil være vanskeligt.

Fordele

Den primære fordel ved at bruge et trådløst netværkskort er bekvemmeligheden ved at kunne at dele ressourcer og få adgang til internettet uden at blive bundet af kabler . Når den er tilsluttet til et trådløst netværk , kan en computer være flyttet rundt uden at miste forbindelsen , så længe den holder sig inden en tæt til det trådløse adgangspunkt . Mange offentlige steder tilbyder gratis trådløs internetadgang , såsom kaffe butikker og hoteller.

Typer

Nogle stationære computere leveres med det trådløse kort er installeret internt i en standard PCI ekspansion slot . De fleste moderne bærbare computere har indbygget trådløst kort . Til computere , der mangler indbyggede trådløse kort , tjene USB trådløse kort som en hurtig måde at tilføje trådløs funktionalitet .

Netværk Størrelse

betragtninger kablede forbindelser er som regel begrænset af antallet af kabler til rådighed, og antallet af havne , der findes på routere , med trådløst netværk, er der ikke behøver at være en grænse for , hvor mange netkort kan forbinde til internettet via en given adgangspunkt .

Overvejelser

Jo længere et trådløst kort der er fra enheden er tilsluttet , jo svagere signalet forventes at blive . Et trådløst netværkskort vil ikke kunne få adgang til internettet på alle uden et trådløst signal skabt af et trådløst access point , som en trådløs router , der er tilsluttet en aktiv internetforbindelse.


Previous:hvad er en SOLDERLESS kredsløb ? Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change