definition af elektronik backplane

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-06-27

Elektroniske backplane har været brugt siden trykte kredsløb først blev opfundet . Årsagen til deres udseende i maskiner er for deres alsidighed og udskiftelighed . Det er ingen overraskelse , hvorfor det mest integrerede elektroniske enheder omfatter elektronisk backplane . Faktisk er den computer, du læser dette med også har sine egne backplane i bunden af printkortet vender udad fra bagsiden af dit tårn

Definition

En elektronik backplane er en type af printkort , der tilgodeser mange forskellige input og output moduler i forskellige slots . Dybest set er det en slags bestyrelse , der lader dig tilslutte alle former for tilbehør til slots , der er afsat på det . Det kan være så simpelt som et stort bræt med en samling af slots eller så komplekst som en computer perifer bus på bundkortet . Stort set alle relevante perifer kan sættes i backplane og opgraderet i flæng .

Eksempel

Dit bundkort perifere bus er et perfekt eksempel på en backplane . Dette backplane vil passe nogen perifer designet til at arbejde med det . Dit netværk adaptere , interne modemmer , grafikkort , og lydkort kan være sluttet til en lige nu . Hvis du ser nogen stik på bagsiden af din computer i nærheden af bunden , er disse forbindelser forbundet til ydre enheder , der er forbundet til bundkortet elektronik backplane .

Fordele

Elektronik backplane er gavnlige på grund af deres alsidighed . Hvis du har en gammel komponent, du gerne vil erstatte med en ny , behøver du ikke at købe en helt ny maskine til at have denne komponent . Du kan blot " bytte " komponenter ved at tage den gamle ud og sætte et nyt i , så længe det støttes af backplane du bytte dem i. For eksempel kan en PCI -enhed ikke være tilsluttet et PCIe slot på din computeren. Dette er umuligt på grund af forskelle i design for hver af de slots .

Typer

Der er fire typer af backplane , at alle udfører meget lignende funktioner . Aktive backplane er dem , der har flere chips at buffer oplysninger til travle slots , indtil de er befriet . Passive backplane har en enkelt chip , der styrer hele samlingen af slots og fungerer som en Synchronizer . Mellem passive og aktive backplanes , er der ingen reelle fysiske forskel . Opbevaring backplane bruges til flere lagerdrev arrays , såsom en RAID setup ( Redundant Array of Billig Drives ) . Du kan finde disse også på din computer sommetider . Midplanes er elektronik backplane som lader dig tilslutte enheder til begge sider , i modsætning til bundkort , der har backplane på den ene side .

interessante og unikke bagplader

Nogle ældre computere, der bruges til at få slots , der kan bruges til at tilslutte en perifer med en processor socket . Hvis du ikke er bekendt med , hvad det er , en processor socket er hvor CPU'en løgne og data overføres til og fra det flydende . Andre computere havde backplane med slots , der ville tilslutte andre backplane på dem . Det var også kendt som " kæde periferiudstyr . " I moderne computing , er der en anden form for funktion, der giver to komponenter ( normalt grafikkort ) eller mere for at være knyttet sammen i samme backplane , så længe de er beliggende ved siden af hinanden , så de kunne deles processorkraft og hukommelse . Dette er også kendt som SLI , eller skalerbar Link Interface .


Previous:Formålet med et trådløst netkort Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change