hvad er en floppy disk på en computer ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-06-04

Floppy disks spillede en langt mere afgørende rolle i computerens verden , end de gør i øjeblikket . Den diskette var det vigtigste middel til bærbar opbevaring af data og programmer , før stigningen i popularitet cd-rom'en

Historie

Computere havde ikke engang har harddiske , i første omgang og i de fleste tilfælde , brugte floppy disks til at gemme alle deres oplysninger . Disketter begyndte at blive brugt udelukkende som en bærbar lagerenhed , når harddisken kom rundt og blev en mere levedygtig i-computer mulighed. Producenter pakket programmer på disketter , og computerbrugere brugt dem til at gemme data og transport dokumenter nemt .

Otte-tommers disk

Disketter fås i tre varianter . Den første er den 8- tommers disk , der blev opfundet med floppy drev i 1967. En 8- tommer -by -8-tommer stykke plastik indkapslet selve disken selv, som oprindeligt var udformet som en read-only -enhed . Det blev opgraderet i 1970'erne til at omfatte skriftligt evne , hvilket betyder at du kunne ændre dataene på disken .

True disketter

Den anden sort , ved 5 . 25 inches , er den sande diskette . Det fik " floppy " navn på grund af den bøjeligt plastik konvolut, som det blev indkapslet . Denne skive kom efter 8-tommer disk og blev brugt indtil slutningen af 1980'erne. Disse diske almindeligt havde en lagerkapacitet fra 100K til 1,2 MB , ikke meget plads på alle , som nutidens standarder .

tre og en halv tomme diske

Hvis din computer selv kom med et diskettedrev , ville det være for 3,5 tommer disketter . Meget gerne deres ældre 8- tommer forgængere , er denne mangfoldighed af floppy disk indkapslet i hård plast og er virkelig ikke " floppy "på alle . Undertiden kaldes microfloppies , kan disse diske holde alt fra 400K til 1,44 af oplysninger , stadig ikke meget plads ved dagens computermiljø standarder , men god nok til en lille samling af dokumenter eller måske en lille eller kondenseret program .

Alternativer

Nyere alternativer , for de flestes vedkommende , gjort disketter næsten forældet . Medier som cd -rom'er , Internet og eksterne harddiske er blevet den dominerende form af bærbare datalagring . Bortset fra en større lagerkapacitet , disse enheder er ofte meget hurtigere , når det kommer til at overføre data gemt på dem .


Previous:hvordan man kan udføre fejlfinding på en Dell XPS 410 uden tastatur på Windows opstart Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change