hvad er en inkjet ?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-06-11

En inkjet er en slags printer , der tvinger dråber på et stykke papir til at danne et billede eller tekst. De fleste blækprintere dag styre både sort og farveprint . De varierer i pris fra mindre end $ 100 til et par hundrede dollars . Lavprisselskaber inkjets bruge tre farver-cyan , magenta og gul-at producere en sort , hvorimod dyrere blækprintere har en ekstra sort blækpatron . Inkjets er udbredt og har været kendt siden 1950'erne

Typer

Inkjet -printere levere blæk til siden med to metoder : . kontinuerlig strøm og drop on demand . I kontinuerlig strøm printere . et højtrykspumpe kræfter blæk gennem en dyse i en kontinuerlig strøm Åen er så pålagt , adskiller i dråber , og dråberne enten fortsat papiret eller omdirigeres til genbrug . Drop -on-demand teknologien har separate blækpatroner for hver farve blæk . Et aktuelt zaps en patron , et øjeblik at hæve varmen , og dermed presset på den blæk , tvinge en dråbe ud af patronen gennem et lille hul .

Fordele ved kontinuerlig strøm

kontinuerlig strøm inkjets har flere fordele . For det første dråber har en meget høj hastighed , der kommer ud af tryk dyse , som giver mulighed for en stor afstand mellem printeren og papiret . For det andet , dråben udslyngning er høj nok til at tillade for meget hurtigt udskrivning . For det tredje , dysen altid er i brug , hvilket minimerer risikoen for en træsko .

Fordele ved Drop on Demand

Drop -on-demand printere bruger to metoder , begge med unikke fordele . Den termiske metode varmer op blækket løsning i patronen . Den piezoelektriske metode bruger en piezoelektrisk materiale, der ændrer form , når et aktuelt er anvendt på det . Den termiske metode er god , fordi ingen speciel hardware er påkrævet , så printeren kroppen kan være ganske billigt . Den piezoelektriske metode , på den anden side ikke brug for blæk , der kan være ordentligt opvarmet , så blækket i sig selv er billigere .

Ulemper af inkjet printere

De problemer med inkjet -printere har at gøre med de forskellige former blæk , de anvender. Den inkjets derhjemme og på kontoret mest sandsynlige anvendelse en vandig blæk , der kræver specielle medier , der vil holde dem . Uden en speciel belægning , er disse udskrifter ikke vandtæt . Farvestofbaseret vandig blæk også visne lys og er ikke egnede til arkivering udskrivning . Arkiv blæk eksisterer , selvom det er meget dyrere . Et andet problem er den pris : Selvom selve printeren er billig , genopfyldning eller udskiftning af patroner blæk giver op

Typer af blæk

En af grundene inkjet -printere er så populære , er, at de kan bruge så mange forskellige slags . blæk til specialiserede gennemførelse . Solvent blæk , for eksempel , anvendes til billboards , bannere og selvklæbende mærkater . En anden form for blæk er UV-hærdende blæk : blækket prints og er på én gang hærdet eller helbredes , ved udsættelse for UV- lys . Den resulterende billede er tør og robust . Stadig en anden form for blæk er dye sublimation blæk , der bruges til at printe direkte på stof .


Previous:hvordan man kan konfigurere og tilslutte en pc til en S-video TV Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change