oplysninger om computerudstyr

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-06-01

En computer perifer er simpelthen et objekt eller en anordning beregnet til at udvide funktionaliteten af et edb- system . De er ikke centrale elementer af computeren er nødvendige for at gøre det til at køre , men de oftentimes gøre det lettere at bruge selve computeren . Du må ikke engang klar over det endnu , men din computer har sandsynligvis mindst fem enheder er knyttet til det på en regelmæssig basis

Mus og tastatur

I det store og to af de mest populære periferiudstyr bruges på næsten hver computer er computerens mus og tastatur . Disse enheder fungerer som to perfekte eksempler med hensyn til arten af computerudstyr , og hvad de er designet til at gøre . Uden sådanne anordninger, det ville blive utroligt kedelige og næsten umuligt at bruge computeren . Med musen så du nemt kan navigere computeren og tastaturet giver skrive om både tekst og indlæsning computer koder , har disse to funktioner og periferiudstyr bliver bærende computerudstyr .

Monitor

Selv den skærm, du bruger til at læse Dette er en computer perifer . Meget ligesom tastatur og mus , skærmen , mens ikke en væsentlig del af edb-system , der gør brug af computeren muligt . Medmindre du bruger en bærbar computer , din monitor stik ind i dit system via en ekstern tilslutning på din PC kabinet . Med en bred vifte af funktionalitet, pris og størrelse der er mange at vælge imellem , men alle udføre de samme grundlæggende opgave .

eksterne drev

Med harddisk -teknologi frem, eksterne harddiske er blevet et meget nyttigt perifer . Designet til at fungere som din computers interne harddiske , at den eksterne dem du tage dem steder og bruge dem med mere end én computer system . De varierer i fysisk størrelse og lagerkapacitet fra USB- flash -drev med kun et par gigabyte lagerplads til drev på størrelse med en fælles bog med opbevaringsplads nå ind i terabyte ( TB ) . Et TB er lig til 1. 000 gigabyte ( GB ) .

Integreret tilbehør

Integrerede enheder er computerudstyr , der er integreret i systemet , før du købte den , såsom intern harddisk og cd-rom- drev . Trådløst internet kort kan også være en integreret perifere og er den mest udbredte i bærbare computere og netbooks . Disse er anordninger , der kan fungere som eksterne komponenter , såsom en ekstern harddisk , men indgik inde i computeren for nemheds skyld . Integrerede enheder er normalt opgraderes , forudsat du kan fysisk komme til dem og sikkert gøre opgraderingen .

andre enheder

Der er et væld af andre perifere enheder til rådighed , og mange af dem er meget udbredt på daglig basis . Enheder som højttalere , printere , scannere og webcams findes alle computerudstyr , fordi de udvider funktionaliteten af selve computersystemet . Disse enheder arbejder normalt ved brug af chauffører , små programmer designet til at gøre randområder og dit system arbejder sammen i harmoni . Uden den rigtige driver er det usandsynligt, at en bestemt perifer vil arbejde på dit system .


Previous:hvordan man kan kontrollere en pc ’s processor Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change