praksis for web server vedligeholdelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-22

Ligegyldigt hvor robust en web -server er , det er kun så god som web -server administratoren bag det . En god webserver administrator bør have et godt fastlagt proces , når det kommer til at fastholde webservere . Dokumentere og følge bedste praksis ved at støtte og vedligeholde web -servere , vil sikre en høj tilgængelighed af ansøgningerne hostet på webservere .

Hardware Standardisering

standardisering af hardware , der anvendes for alle niveauer af miljøet af web -servere sikrer en blød overgang af nye applikationer til at flytte fra de lavere miljø til højere miljø . I større virksomheder, som støtter hundredvis til tusindvis af slutbrugere , kan den lavere miljø bestå af mindst en udvikling web -server og en QA /UAT ( kvalitetssikring eller brugernes accept afprøvning) webserver , men i mindre målestok , kan der være kun én webserver , der anvendes til både udvikling og kvalitetssikring /UAT . Jo højere miljø er der, hvor web- servere, der bruges til produktion og BCP ( beredskabsplan ) tilhører . BCP er valgfrit i mindre målestok virksomheder .

Bortset fra at have tilsvarende typer af hardware -platform , skal alle de miljøer har identiske systemer konfiguration såsom type og versioner af operativsystemet og anden software, der anvendes . En konsekvent miljø vil resultere i færre kode problemer og uoverensstemmelser .

proaktiv overvågning

Proaktiv overvågning bør omfatte systemovervågning , web ( URL ) , logfil overvågning og anvendelse adfærd overvågning . Proaktiv overvågning omfatter oprettelse af parametre , tærskler og triggerpunkter , som vil sende indberetningerne til at støtte personalet via e-mail meddelelser , tekstbeskeder , personsøgere eller telefoner .

Tilføjelse synlig overvågning konsol , bemandet 24 /7 , er ideel til at fange fejl , som de begynder at dukke og giver webserveren administrator til at gøre yderligere analyse og anvende løser før problemerne bliver større .

Tilgængelighed og High Availability

Test anvendelsen hjemmesider ( URL ) på alle typer af web- browsere som Internet Explorer , Google Chrome , Fire Fox eller Sapphire er en måde at sikre brugere kan få adgang til websteder.

Sørg for, at ansøgningen er altid til rådighed ved at gennemføre gruppering til at tillade mere end ¨¦n web- server for at fodre trafikken . Når man server svigter, kan ansøgningen forbindelse til de andre servere , der ikke har problemer . Klyngedannelse giver mulighed for en jævn , undertiden sømløse , ikke over .

Sikkerhed

Tilføj software, der kan hjælpe med at beskytte systemet . For eksempel , så sørg for at konfigurere en eller flere af følgende-firewall , HIDS ( host intrusion detection sensor ) og anti-virus software . Hold plasteret niveauer opdateres på alle tidspunkter at mindske sårbarheden af web -servere , der kan udsætte dem for angreb . Planlæg regelmæssige lappe vedligeholdelse og gennemføre strenge adgangskodegodkendelse politik , når der giver adgang til slutbrugere . En rutinemæssig gennemgang af adgangen vil hjælpe med revision af regnskaber . Fjern gamle og ubrugte konti .

Den fysiske placering bør også være trygt og sikkert ved at gennemføre en streng for " autoriseret personale kun " politik . Hardware bure bør have låse og remme til at annullere tyveri og ulykker .

Kapacitetsplanlægning

Tillad for fremtidig vækst , såsom øget antallet af brugere og træstammer . Oprydning gamle logfiler vil frigøre noget plads , men når du gør det bliver for tit , kan det være tid til ekstra plads på harddisken eller hardware

Back Up Recovery

Sikkerhedskopiering af systemet , lokale drev og . datafiler vil give administratorer ro i sindet . Beskadigede eller manglende filer , hardware nedbrud, der har brug genopbygning og programnedbrud , som kræver omplacering vil ofte kræve gendanne fra backup-bånd . Udfører trinvis og fuld backup vil holde data sikkert i tilfælde af serveren går ned og ikke kan komme sig.


Previous:hvordan man kan opgradere en Compaq socket 462 Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change