typer af computere & deres funktioner

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-06-25

Computere bruges til en lang række applikationer --- fra videnskabelige dataregistrering til ingeniør i hverdagen personlig brug . Som et resultat , selv computer funktioner og modeller varierer baseret på brug og anvendelse . Flere typer af computere findes med funktioner lige fra komplekse videnskabelige beregninger såsom vejr overvågning og sporing til behandling simple opgaver som at surfe på internettet og tjekke e-mail .

Supercomputere

Den " Fader Supercomputing , " Seymour Cray , der er bygget den første supercomputer i 1963 kaldes CDC 6600 , ifølge Cray Inc. Han grundlagde firmaet Cray Research til at fokusere på tekniske supercomputer -systemer . Supercomputere giver den hurtigste behandling hastigheden af en computer . Bruges til meget komplekse beregninger , supercomputere besidde ekstrem behandling kapaciteter . For eksempel driver Jaguar , en Cray Inc. supercomputer , til 1750 teraflops ( floating point operationer i sekundet ) på toppræstationer --- hvilket betyder, at systemet kan beregne 1. 750. 000 gigabyte per sekund . Supercomputere arbejde bag kulisserne for at køre de mest avancerede informations- forskning fremad . De bruges til forskellige højt specificeret applikationer , herunder vejr forskning , kvantefysik , atomvåben detonation simuleringer og en klasse af problemer kaldes " Grand Challenge problemer , " en række problemer, som kræver en high-performance computer .

Mellemklasse eller Minicomputere

Den mid-range computer , der oprindeligt kaldt minicomputer og i øjeblikket kaldes en server , er mellem en mikrocomputer og mainframe computer ( som relateret til størrelse og effekt ) . Udtrykket " minicomputer " udviklet i 1960'erne til at beskrive computere, der udnyttede transistor -teknologi. I løbet af 1970'erne og 1980'erne , udvikling af mikrodatamater --- eller stationære --- placeret minicomputere i mellemklassen betegnelse . De blev betragtet som en mere kraftfuld enkelt-bruger maskine . True minicomputere begyndte at falde , men på grund af en billigere minicomputer , der anvendes mikroprocessor -teknologi . Mid -range computere har forarbejdning ydelser til flere applikationer . De er vant til at køre back-end applikationer som virksomheden e-mail , database systemer og netværk i hele antivirus -software .

Microcomputere eller personlige computere

Anses for den første desktop , HP 9830 , som blev udgivet til forbrug i 1970'erne, overgik computere på det tidspunkt , fordi det bød på en harddisk og udnyttede programmeringssproget BASIC . Mikrocomputere er de mest almindelige forbruger enhed . Denne computer type inkluderer stationære pc'er og bærbare computere . Mikrocomputere bruge en mikroprocessor til at udføre instruktioner og er designet til brug for en person . De anvendes til kontorprogrammer , e-mail , internetadgang , spil eller uddannelse .


Previous:de bedste små bærbare computere Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change