forklare inputenheder

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-27

Udtrykket " input -enheder "bruges normalt til at henvise eksterne hardware -komponenter , der anvendes til foder data og kontrol signaler til et edb-system . Disse enheder , sammen med outputenheder , udgør processen med human-computer interaction . Outputenheder bruges til at fremlægge de behandlede data ( oplysninger) til en slutbruger eller operatør . På denne måde , udnytter en slutbruger ( et menneske ) kommunikerer med en behandling maskine ( computer ), og det til forskellige opgaver . Inputenheder er normalt kategoriseret efter deres funktioner og operationer , som er bestemmende for karakteren af input disse enheder bruges til at give .

Tastaturer

Keyboards er ældste type inputenheder , som benyttes i vid udstrækning til at give diskrete data , kommandoer mv. til et edb-system i form af tekst . En normal tastatur har 101 til 104 taster-afhængigt af hjemregionen-som indeholder alle de alfabetiske tegn ( A til Z ) , numerisk tal (0 til 9) , og nogle kontrol ( ind , skifteholdsarbejde , ) og funktionstaster ( F1 til F12 ), som anvendes i bred vifte af operationer . Et tastatur fungerer som en input-enhed på en sådan måde, at når en tast trykkes , er en pre- defineret værdi i form af elektriske signaler overført til forarbejdningsvirksomheden med angivelse af præcis, hvad der trykkes . På denne måde , er forskellige kommandoer og instruktioner sendes til processoren , ved hjælp af et tastatur .

Pegeredskaber

pegeredskaber er inputenheder , der i modsætning tastaturer , foder et edb-system med geografisk eller kontinuerlig data . Ved sigt rumlige , betyder det , at pegeredskaber omfatter en vis form for mekanisk bevægelse hævdede ved slutbrugeren , hvilket resulterer i at sende styresignaler til en processor . Derudover bliver de omtalt som pegeredskaber fordi deres mekaniske bevægelser er afbildet grafisk i form af en pointer ( eller markør ) over en skærm , som er en outputenhed . Mest almindeligt anvendte pegeredskaber omfatter mus , trackball , touchpad , spil joystick , lys pen .

Video inputenheder

Som navnet antyder , video input enheder bruges til at overføre videosignaler til en computer -system . Disse videosignaler overføres i form digitale bits , som først erobrede fra ydre verden som analoge optisk ( lys ) signaler . Nogle ofte brugte video input enheder med edb-systemer omfatter webcams , digitale videokameraer , stregkode læsere. Normalt er disse input -enheder kræver særlig software ( driver ) programmer til at interface deres signaler til processoren , som igen processer deres input digitale signaler og vise dem i form af en video på en skærm .

Audio Input Devices

En anden vigtig kategori af inputenheder omfatte alle de eksterne hardware- komponenter, som overfører lyd analoge signaler til computeren processor , igen i form af digitale bits . Disse bits behandles og sendes til audio output enheder som højttalere , hovedtelefoner . Audio input enheder kan yderligere kategoriseres som lyd signal at kopiere eller lydsignal generere enheder . Lydsignalet fangstanordninger bære en mikrofon til at opfange lyd signaler fra eksterne miljø , mens lydsignalet genererer enheder bruger interne elektroniske kredsløb til at producere lydsignaler .

Hybrid Inputenheder

Hybrid input enheder giver en samlet enkelt interface til flere typer af input -signaler , der skal overføres til computeren processor. Disse enheder er normalt anvendes i edb- videospil , og have forskellige funktioner til gamer tilgængelighed , ligesom lydkontrol , position kontrol osv. domæne hybride inputenheder indeholder sofistikeret og enkel hardwareenheder , herunder gamepads , spil -controllere, mekanisk spil padler .


Previous:nothing Next:hvordan man kan rense blæseren på HP dv8000 bærbare computere 

Kommentarer

Code:
change