hvad er de funktioner, en scsi raid controller ?

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-17

En Redundant Array of Billig Disks ( RAID ) Controller er en enhed , der administrerer en computers diskdrev . En RAID er en opbevaring metode , der giver mulighed for forbedret ydeevne og kapacitet . En SCSI RAID controller bruger Small Computer System Interface , der normalt er begrænset til virksomhedens servere . RAID controllere til personlige computere bruger typisk en SATA eller Serial ATA interface . De fleste SCSI RAID controllere er også mulighed for at huse SATA -enheder via en modulopbygget stik .

RAID Arrays

Et RAID array konfiguration kan give betydelige forbedringer adgang gange , samtidig læser , eller data redundans. RAID kan kombinere en række diske og distribuere data på tværs af dem som " striber , "Bedre adgang tid og læse -hastigheder. Holde identiske data på mere end én disk kaldes " spejling ", som giver redundans i tilfælde af diskfejl . RAID-controllere er også i stand til at beregne og skabe " paritet " giver mulighed for den nye beregning og restaurering af tabte data .

RAID 0

Stribet diske uden fejl beskyttelse, er nævnt som værende i RAID 0 . Denne konfiguration giver maksimal hastighed , ydeevne og lagerkapacitet ved at ofre redundans . Hvis en disk i RAID 0 fejler, er hele mængden tabt . RAID 0 bør kun bruges til noncritical data , hvor fejlen beskyttelse ikke nødvendig .

RAID 1

Et spejlet array uden striber kaldes RAID 1 . Data kopieres på hver disk i arrayet. Læs performance er høj , som hver drev normalt er tilgængelig samtidigt . Skriver til en RAID 1-array pådrager en lille straf , da data er skrevet til hver disk . En RAID 1 array har ingen fordele for lagerkapacitet , da hver ekstra disk bruges til at lagre ens data .

RAID 3

Denne konfiguration striber data på tværs af alle tilgængelige diske , minus én. RAID 3 bruger den sidste disk for dedikerede paritet , som er i stand til at genskabe en enkelt disk fiasko . Som en stribet array , læse hastigheder og adgang gange er høje , men skrive hastigheder hindres af paritet beregningen . RAID 3 lagerkapacitet er summen af alle drev , minus paritet disk .

RAID 5

Snarere end at have en dedikeret disk for fejl beskyttelse , RAID 5 striber både data og paritet på tværs af hver disk . I tilfælde af en enkelt disk fiasko, har de resterende diske nok paritet at genskabe de tabte data . Læs præstation er høj, men skrive hastigheder flaskehalsproblemerne af behovet for at generere paritet for hver disk . Det er lagerkapacitet svarer til RAID 3 .


Previous:nothing Next:hvordan du ændrer adgangskoden til en Apple Mac bærbar 

Kommentarer

Code:
change