hvad er en boot-sektor på en disk ?

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-29

Boot sektor på en disk er den sektor af en lagringsenhed , der gemmer koden kræves for at starte udvalgte programmer . Der findes mange forskellige typer af boot sektorer, men de to mest almindeligt anvendte Master Boot Record , eller MBRs , og bind Boot Records , eller VBRs

Typer

Enhver harddisk , der er blevet partitioneret vil have en MBR , og dens primære funktion er at finde andre fælles boot sektor type , et volumen boot record . Når adgang til, de VBR er ansvarlig for etablering og drift af operativsystem på computeren .

Identifikation

En boot sektor er altid placeret på den første del af en disk , og vil altid indeholde de samme eksekverbare instruktioner . Dette er , hvordan BIOS lokaliserer og identificerer boot sektor på en disk .

korruption

En computerens BIOS , som er firmware til bundkortet , ser for det boot sektor på en disk , når det er første gang tændt . Hvis en boot sektor bliver beskadiget, eller er angrebet af en virus , så BIOS kan ikke genkende boot sektor og operativsystemet vil være i stand til at indlæse . Mange vira angreb bootsektorer på grund af denne grund .

Virus

Fordi din computer ikke kan starte ordentligt uden en boot- sektor , en virus , der angriber en boot sektor kan være særligt ødelæggende . Der er værktøjer til at fjerne virus fra boot sektorer, men processen kan være kompliceret.

Advarsel

Boot sektorer skal leve op til en meget streng sæt kriterier for at fungere korrekt . Redigering af en boot-sektor anbefales ikke, medmindre den er blevet beskadiget eller er smittet med en virus .


Previous:nothing Next:typer af højttalere til edb-systemer 

Kommentarer

Code:
change