hvad er meningen med en cpu socket -nummer?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-23

Computer -processorer og bundkort er differentieret primært af deres CPU socket -nummer. CPU soklen nummer bruges til at definere kompatibilitet mellem forskellige typer behandling arkitekturer , selv inden for samme familie af processor bundkort , for edb byggeformål . I mange tilfælde betegner CPU soklen antallet køling overvejelser , der skal tages hensyn til , og undertiden de fysiske egenskaber af CPU og sokkel selv

Fysiske kendetegn

Selvom det ikke en absolut regel , er det CPU soklen nummeret ofte en henvisning til antallet af stifter eller kontakter på selve CPU'en , at interface processoren og bundkortet . For eksempel har Intels LGA og socket 775 og socket 1366 775 og 1366 stifter henholdsvis at tilslutte CPU til bundkortet . Præfikset til CPU soklen , som LGA , henviser til eller ej benene er på CPU eller bundkortet selv . I tilfælde af LGA , jord grid array , er stifter faktisk på bundkortet , og de små kontakter på den CPU , der hviler på disse stifter .

Størrelse Specifikationer

Som størrelsen af CPU soklen er direkte proportional med antallet af ben det har , CPU soklen nummer fungerer som en grov guide til det område , hvor CPU soklen skal bo . Selv om CPU processorer bliver mindre , såsom Intels 32 nm teknologi bindevæv stik , der forbinder CPU'er til resten af computeren forbliver i standardiserede størrelser og dermed vokse som antallet af transistorer og sammenhænge udnyttet af CPU'en vokser .

Køling Overvejelser

CPU sockets ikke kun fastsætte specifikationer , der letter kommunikationen mellem CPU'en og bundkortet , men også de fysiske aftryk af, hvor CPU soklen er bosat . Den på forhånd fræsede montering terminaler til køleløsninger såsom luft eller vand køling apparater er forskelligt for hver CPU soklen som hver stik har forskellige fysiske dimensioner og krav . Desuden højtydende stik som Intels 1366 , som har betydelige termiske output , ofte tage op på store dele af bundkortet at give mulighed for større og mere komplekse Køleapparater der skal knyttes til den CPU . Køling løsninger er ofte solgt efter, hvad CPU soklen de er forenelige med og er sjældent forenelig med ikke -noterede stik .

CPU kompatibilitet

CPU sokler kun støtte et bestemt antal CPU'er . Selvom flere CPU'er kan være konstrueret til dem , såsom Intel socket LGA 775 , som støttede flere familier af processorer fra Celeron til Core 2 Quad , når maksimal effektivitet af et bestemt stik er nået det vil være forældet for en nyere design . Som sådan , når bygningen computere det første stykke hardware der vælges, bør være bundkortet baseret på hvilken CPU soklen den besidder. Denne specifikation alene dikterer, hvilke processorer der understøttes for det nye edb -system .

LGA vs PGA

De tre bogstaver præfiks for hver CPU socket -nummer, enten LGA eller PGA , beskriver fysiske bindevæv egenskaber mellem CPU'en og bundkortet . CPU soklen numre med præfikset LGA eller jord grid array er stikkontakter med kontaktoplysninger stifter , at CPU'en hviler på . Der er en lille metal kontakt i bunden af CPU for hver pin i stikket . PGA , også kendt som pin nettet array , er forløberen for LGA CPU soklen konfigurationer . Det vil sige , er bindevæv ben forbundet til undersiden af processoren . Hver af disse stifter passer ind i en lille pre-fræsede hul i CPU soklen på bundkortet , der holder CPU ben på plads .


Previous:nothing Next:Hvordan tilslutter jeg min pc til mit tv ved hjælp af en trådløs router ? 

Kommentarer

Code:
change