hvad gør ram & rom betyde ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-05

RAM og ROM henviser til forskellige typer af edb- lagring . Både RAM og ROM er integrerende elementer i et edb- system . Trods lighederne i deres akronymer og deres fælles rolle i edb opbevaring , i virkeligheden de anvendes i helt forskellige kapaciteter

RAM Basics

RAM er en forkortelse for " random access memory ". RAM er en form for computerhukommelse opbevaring . RAM -teknologi giver mulighed for lagring af data i integrerede kredsløb , der kan lagres og konsulteres ved stikprøver, uanset position eller relevans for andre data .

ROM Grundlæggende

ROM er en forkortelse for " read only memory "og er en form for edb-data -lagring. Lagret i rom, i modsætning til RAM , kan ikke redigeres nemt. Den mest populære version af ROM er compact disc eller cd-rom . Når en cd-rom har data, der skrives til den, kan dataene ikke ændres. En genskrivbare CD ( CD-RW ) teknisk er hverken ROM eller RAM .

Forskelle

Data er skrevet til RAM af et edb- system , når der er behov for . Data kan slettes , flyttes og ændres på nogen måde uden vanskelighed i det væsentlige fuldstændig modsatte af rom . RAM er almindeligt anvendt i edb- systemer som middel til midlertidig hukommelse . En computers operativsystem vil skrive data til RAM til senere brug . Når strømmen til computeren er slukket , er imidlertid de slettede oplysninger . ROM data er permanent gemt medmindre ROM -modulet er beskadiget .

Typer af RAM

RAM almindeligvis kommer i form af " RAM pinde , " pinde af integrerede kredsløb med RAM -moduler anbringes på dem . Der er mange typer af RAM pinde , såsom synkron dynamic random access memory ( SDRAM ) eller Double Data Rate RAM ( DDR SDRAM ) .

Typer af ROM

Den mest populære type af rom er cd-rom'en . Nogle flash -hukommelse moduler betragtes rom , såsom EEPROM . Mange ROM moduler er halvleder-baseret, anbragt på computer bundkort eller tv kontrol bestyrelser . De fleste indeholder instruktioner for software til reference for korrekt funktion.


Previous:nothing Next:de bedste små laptops 

Kommentarer

Code:
change