om forbedring af computerteknologi

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-05-31

Computerteknologi har avanceret i en stadig hurtigere tempo . Computere er kommet meget langt fra den ydmyge start i serverrummet . Deres hastighed er steget kraftigt , mens på samme tid , er de blevet stadig mere magtfulde

Mainframes

De første computere blev massive maskiner med hundredvis af vakuum rør, der var på ingen grad af fantasi personlige . Den gennemsnitlige bruger var en midaldrende mand , der bar en hvid kittel som en del af sit job som ingeniør , der arbejder enten for en offentlig myndighed eller et stort firma . I løbet af denne tid i pc'er udvikling , blev koderne ved at vende en lang række switches .

Den Altair

Den næste store fremskridt inden for personlige computere teknologien var Altair 8800 , som blev udviklet af et firma kaldet MITS . Dette var i det væsentlige , den første personlige computer . Det kunne kun bestilles via mail og ikke var til rådighed i enhver butik . Når de slippes , blev Altair egentlig ubrugelige-det havde ingen software , og ingen tilbehør , såsom en skærm . Alligevel sin komprimere den teknologi, der kræves for at køre en computer var en imponerende fødder teknik .

Apple

Steve Wozniak og hans mere berømte partner , Steve Jobs , der blev dannet Apple i 70'erne og udgav Apple I , den første computer , at vi ville anerkende. Ved lanceringen var det en temmelig niche emne , de fleste af alvorlige computing blev gjort ved store mainframes . Apple Jeg var virkelig en revolutionær element . Den væsentlige forbedring her er en reduktion af antallet af chips til at køre en anstændig maskine , og vi har Wozniak alene at takke for det.

IBM

IBM , ikke ønsker at gå glip af de nye personlige computere marked , fremstillet sit eget system til at konkurrere med Apples Apple II , efterfølgeren til Apple I. IBM blev hurtigt en favorit blandt selskaber , der allerede var vant til at håndtere med IBM for deres mainframes . Denne succes spildt i forbrugernes marked. IBM 's største tekniske fordel i forhold til Apple II var , at det var nemmere at udvikle til . i det væsentlige IBM var den første virksomhed til at tage nemme udvikling i betragtning i udformningen af hardware

Kloner og Microsoft

Desværre for IBM , det også banebrydende praksis med åben arkitektur, praksis med brug af ikke udelukkende tilgængelige dele og software til systemer . Kloner , maskiner designet til at køre nøjagtig som IBM , begyndte at dukke op på markedet . Compaq førte afgift ved at lave en mere overkommelig maskine , der kunne køre det samme software som IBM 's . IBM 's fejl er også delvis ansvarlig for Microsofts kometagtige som en teknologi monstrum , og dets behandle lov Microsoft at give licens til software, havde skrevet til IBM til andre virksomheder , herunder Compaq og de andre klon beslutningstagere . De fleste af computere sidde på brugernes skriveborde er efterkommere af disse oprindelige IBM kloner .


Previous:nothing Next:hvordan du installerer strømforsyning til en 478 bundkort 

Kommentarer

Code:
change