Definitionen af en cpu processor chip

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-04

Centralenheden , ofte forkortet som CPU , modtager kommandoer fra resten af computeren og udfører dem . Det er motoren , den primære kraft bag enhver computer 's operationer . Folk kalder det hjerner af computeren af denne grund . Sekvenser af kommandoer kaldes programmerne er forelagt til CPU'en . Derefter oversætter dem og udfører dem i den rækkefølge de modtages . Uden en CPU , ville computeren være nytteløst

Du skal bruge: .
Video kabel

Historie

Udtrykket CPU har været anvendt i computer branchen siden 1960'erne . De første CPU'er blev bygget fra klodsede vakuumrør og elektriske relæer , computerne var meget store på grund af dette . Ankomsten af transistor tillod dem at komme ned til sokkeholderne . Integrerede kredsløb tog dette yderligere i slutningen af 1960'erne . I 1970'erne blev den moderne mikroprocessor født , hvilket ville føre til evnen til computere at være i boliger , skoler og arbejdspladser som deres størrelse kom ned .

fire trin i en CPU

Den CPU'er mission er forholdsvis simpel . Det følger en af fire trin på alle tidspunkter. For det første henter et program eller en kommando fra computerens hukommelse . Næste , det afkoder instruktion ved at se efter dele af det , der er meningsfulde for CPU . Så udfører kommandoen . Endelig CPU'en tilbage et signal til programmet i hukommelsen , at kommandoen er afsluttet med succes . CPU gentager dette igen og igen for at gøre computeren fungere .

multicore computere

Som teknologien er steget , computere undertiden bruger mere end en processor til at udføre opgaver på en højere hastighed . En multi-core computer har flere CPU'er sat i en integreret kredsløb . Forskellige processorer kan udføre forskellige funktioner , så computeren for at opnå en langt højere ydeevne . Selvom der er flere processorer , er den samlede enhed stadig benævnt CPU .

Clock Hastighed

klokfrekvens er den maksimale sats CPU kan clocket på . Dette bruges til at sammenligne effektiviteten af forskellige CPU'er af forbrugerne . Generelt , jo hurtigere jo bedre . Clock hastigheder har strakte sig fra et par megahertz til gigahertz hastigheder som teknologi øges.

Producenter

Som i 2010 , de to største producenter af mikroprocessorer , der bruges i computere som CPU'er Intel og AMD . Disse to selskaber er ofte i hård konkurrence som hver forsøger at komme ud med den hurtigste chip næste . Denne sunde konkurrence scene har hjulpet teknologi blomstre , og priserne falder på ældre processorer , så snart den nyere version ankommer . Den teknologi, stiger i et sådant hurtigt tempo , at en helt ny computer kan blive forældet i en kort tid .


Previous:nothing Next:Sådan sætter du en satanisk som en primær eller master 

Kommentarer

Code:
change