Eide vs IDE-kabel kompatibilitet

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-21

Mens Integrated Drive Electronics ( IDE ) og Enhanced IDE ( EIDE ), begge rod sig i det samme begreb om integreret elektronik , som sit navn , er kun EIDE har avancerede standarder . EIDE kabler har 80 ledninger , for eksempel , mens IDE kabler har 40 , så EIDE -kanaler til at gennemføre mere information på samme tid og sende flere signaler til passende system-udpegede områder

Du skal bruge: .
stjerneskruetrækker <. br >

Historie

IDE først opstod som en idé i 1986 , da Western Digital besluttet at gennemføre harddisken controller boards inde i drevene selv , i modsætning til den foregående metode til at placere bestyrelser særskilt . Senere ansøgninger brug for mere fart og i 1994 , EIDE blev en standard udviklet til hurtigere overførselshastigheder og mere avancerede drev opsætninger .

Forenelighed

Selvom EIDE og IDE bruge forskellige kabler , kan en EIDE -kabel normalt forbindelse til en IDE -stik og vice versa . På trods af , at reverse kompatibilitet , får du den bedste ydeevne ud af dine harddiske ved hjælp af korrekte kabler til hver standard . Bemærk, at nogle gamle IDE -systemer ikke kan fungere ordentligt med EIDE kabler og drev . Du har måske bedre held på et system fremstillet efter Eides løsladelse .

Andre standarder

standarder som SATA og SCSI steg til fordel for andre metoder til overførsel af data til at opfylde nyere system krav . Udviklet i 2003 , SATA fejede drevet markedet , næsten gør IDE forældet . Desværre kan IDE harddiske ikke forbinde i SATA havne på grund af de store fysiske forskelle . Interessant nok , SATA gennemfører en form for IDE , da drevet controllere stadig hvile inde i deres respektive drev , men den standard tager det i en retning, at den oprindelige IDE -controllere ikke kunne indhente .

Misforståelser

Det er klart , IDE kredser om ideen om at integrere en drevets controller bestyrelse inde i det i stedet for hver for sig . Selvom IDE kan henvise til nogen Integrated Drive Electronics system , udtrykket " IDE " ofte refererer til den standard , som udkom i 1986. Alle andre standarder , der kom efter IDE anvendt sit koncept , men kaldte sig andre navne for at kunne skelne i fysiske forskelle ( især i kabler ) og forskelle i præstation .

Potentielle

IDE-enheden konceptet udløste en ny måde at se på drev og andre enheder, når den først blev introduceret . De fleste standarder ansat som fra 2010 indeholder controller bestyrelser inde i drevene . SATA , for eksempel , tager tingene et skridt videre ved at reducere drev , controller kabel og power-kabel størrelser . EIDE findes egnet til avancerede DVD og CD -brænder på grund af sin hurtighed , men langsommere IDE normer kan ikke komme på omgangshøjde med hastigheder på nye drev .


Previous:nothing Next:oplysninger om 2,2 Intel Pentium dual -processor 

Kommentarer

Code:
change