backup opsving tips

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-06-25

Du skal bruge:
PCMCIA til ExpressCard -adapter

Medmindre du bruger computere kun til at surfe på nettet , se online videoer og lytte til streaming af musik , du har vigtige data gemt på din computer . Dette kan variere fra dokumenter til applikationsspecifikke data samt medier samlinger af dine billeder , musik og videoer . Computer opbevaring er tilbøjelig til at mislykkes , og når en harddisk går ned , tager det ofte dine data med det . Det er en god idé at have hyppige data backups at afdække sig mod denne risiko . Mens sikkerhedskopiering er så simpelt som at overføre disse data til et andet medie kan nogle overvejelser hjælpe med genopretning proces .

Forbered Computer

Før du forsøger at gendanne data fra en sikkerhedskopi , er det nødvendigt at forberede computer til at modtage det . Hvis de oprindelige data tab er forårsaget af nogle specifikke fejl , vil det kun give mening at gendanne dataene efter eliminering denne fejl . Et eksempel er tale om en harddisk fejl på grund af en strømforsyning spørgsmål . Installation af en ny harddisk uden fastsættelse af strømforsyningen vil sandsynligvis resultere i svigt af den nye harddisk så godt, så strømforsyningen skal repareres eller ændret før en data opsving gøres forsøg på at sikre, at processen ikke behøver at være gentages igen snart . Et andet scenario kunne være tilfældet med en virus eller anden malware -infektion forårsager tab af data . I et sådant tilfælde , kopiering blot dataene tilbage fra backup kan resultere i sit tab igen , medmindre infektionen er fjernet først ved hjælp af et egnet anti-malware løsning .

Gennemgå Backup Data

Forestil dig dette scenarium : din computer bliver inficeret med en virus eller anden skadelig software , og efter flere forgæves forsøg på dens fjernelse , du beslutter dig for at tørre harddisken tom og starte forfra med en frisk operativsystem installation på en rent system . Du har taget sikkerhedskopier af dine vigtige data regelmæssigt på eksterne medier, og er ikke bekymret for at miste det . Efter en vellykket ren installation af dit operativsystem , kopiere du dine data til computeren fra den nyeste sikkerhedskopi , blot for at se dit system bliver inficeret igen . Den virus havde kopieret sig selv til backup medier , når du sidst åbnede den fra det inficerede system . Således , din indsats var forgæves . For at undgå dette , altid gennemgang og scanne backup data, før en gendannelse i sådanne tilfælde , bruger en anden computer med et opdateret anti-virus løsning . Også , til tider , kan du gendanne data direkte fra den hårde styrtede drevet ved hjælp af specielle software udviklet til formålet, som beskrevet ud fra Network Tutorials om deres inddrivelse guide .

Valg af Recovery Media

Mange af os skriver vores backup til cd'er eller dvd'er . Sådanne backups er read-only , og kan ikke ændres . Det betyder alle vira en gang skrevet til en cd eller dvd vil generelt blive der . Recovery fra disse medier bør undgås i tilfælde af, dataene oprindeligt blev tabt på grund af en infektion , og den sidste backup blev taget fra det inficerede system . En måde at stadig gendanne disse data er først at sikre computer med gode antivirus-og anti-malware -software , opdatere den og derefter kopiere data fra cd , holder øje med eventuelle varslinger og vælger ikke at kopiere alle inficerede filer fundet .

Brug af Pre-installeret software

De fleste mærkevarer computere kommer nu med system gendannelse pre-installeret . Hvis alt hvad du skal gøre er at gendanne computeren til fabriksindstillingerne , har disse computere en indbygget backup at gøre netop det . Gør brug af disse muligheder , når der sparer dig selv en masse besvær , som inddrivelsesproceduren , der anvendes af disse løsninger er ofte automatiseret .


Previous:nothing Next:hvordan man rent beskadigede filer fra min computer 

Kommentarer

Code:
change