definition af EEPROM

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-06-20

EEPROM er Electically sletbare programmerbare read-only memory . Det er kun én type rom , som igen kun er en type af computerens hukommelse . EEPROM 's ejendommelige sæt af fordele og ulemper passer den til en bestemt opgave : opbevaring af computerens konfiguration og opstart information , eller BIOS

Du skal bruge: .
Phillips skruetrækker

Hukommelse .

Mens hvad de fleste mennesker mener, når de henviser til en computers hukommelse er dens supplement til random access memory , eller RAM , grundlæggende definition af edb- hukommelse er en solid state- anordning, der kan lagre oplysninger . ( " Solid-state ", som betyder hukommelse ikke har nogen mekaniske dele , bruges her til at differentiere hukommelse fra mekaniske lagerenheder som magnetisk-disk harddiske . ) Mens RAM er flygtigt , hvilket betyder, at det kun kan gemme oplysninger , så længe det er drevet --- det er, så længe computeren er tændt --- data lagret i ROM er permanent .

BIOS

Fordi det ikke er flygtigt , ROM bruges til at lagre en computers grundlæggende konfigurationsindstillinger --- de oplysninger, den behøver for at starte op . Disse oplysninger er samlet benævnt BIOS ( Basic Input /Output Setup ) , og hukommelsen , der lagrer det skal opfylde to betingelser: det skal være ikke-flygtige , og det skal genskrivbar , så brugeren kan nemt ændre BIOS .

EEPROM

På trods af sin forvirrende betegnes som en form for ROM --- som teknisk står for " read- only memory " --- hele pointen i EEPROM er, at det ikke er skrivebeskyttet ; faktisk , er det nemt at skrive på. Elektriske impulser der sendes til en EEPROM chip kan slette og selektivt omskrive dele af oplysningerne på den , hvilket gør den ideel til BIOS opbevaring . En moderne computerens BIOS kan generelt ændres ret let ved at trykke på en bestemt tastetryk ved opstart , mens en pre-EEPROM computer med behov for BIOS revision skulle have sin ROM helt erstattet ofte sammen med resten af bundkortet .

Ulemper

EEPROM 's evner kommer med kompromisser . Dens læse /skrive hastighed er betydeligt langsommere end standard flygtige RAM , hvilket gør det umuligt for den form for konstant tung brug , der en computer fag sin RAM . Det er også forringes som det bruges , og kan kun pålideligt slettes og skrives om et endeligt antal gange ( dog moderne EEPROM chips har skubbet dette tal op mod en million . ) For begge disse årsager er EEPROM 's nytte i personlige computere er begrænset til opbevaring af BIOS , som kun få brugere redigere meget ofte .

Flash Memory

I lighed med EEPROM er nu allestedsnærværende form af rom kaldet flash -hukommelse , som kan prale meget hurtigere læse /skrive tider og en længere levetid , og er dermed meget mere egnet til tunge bruge enheder som digitale kameraer og musikafspillere . Teknisk set flash-hukommelse er en form for EAPROM --- Elektronisk foranderlige programmerbare read-only Memory .


Previous:nothing Next:systemkrav til en ekstern dvd -optager 

Kommentarer

Code:
change