definition af ddram

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-06-04

DDRAM er en forkortelse for Double Data Rate-Synchronous DRAM ( dynamic random access memory ) . Det er en form for random access memory ( RAM ) , der er meget udbredt i personlige computere . DDRAM bruger relativt lidt strøm , og er meget udbredt i bærbare computere . DDRAM er også almindeligvis omtales som SDRAM II eller DDR-SDRAM

Random Access Memory

RAM er den hukommelse , som computeren bruger til at køre software . Det er ikke lagerhukommelse , og det funktion er helt forskellig fra din harddisk . Når du klikker på et ikon for at køre et edb- program , den del af det program, du bruger næste indlæses fra din harddisk , til din RAM . Computere er designet til at arbejde på denne måde , fordi overførselshastighed mellem RAM og processor er meget hurtigere end mellem harddisken og processoren .

Tekniske specifikationer

DDRAM understøtter dataoverførsel på begge kanter af hver taktcyklus . Det betyder , at uret signal ændringer to gange , hver gang data overføres tilbage til bundkortet . Denne " dobbelte pumpning "-procedure fordobler hukommelse data throughput . DDRAM benytter en 184- bens stik og findes i mange forskellige hastigheder . PC2100 ( 266 MHz ) , PC2700 ( 333 MHz ) , og PC3200 ( 400 MHz ) er almindelige hastigheder . Numrene efter " PC " refererer til den hastighed , hvormed hukommelsen overfører data . Således PC2100 har en teoretisk maksimal båndbredde på 2100 MB .

Sådan DDRAM Works

DDRAM svarer til en mikroprocessor . Begge er en integreret kredsløb ( IC) og er lavet af millioner af transistorer og kondensatorer . I DDRAM , en transistor og en kondensator er parret til at skabe hver hukommelsesplads . Et minde celle repræsenterer en smule data . Kondensator holder bit information , betragtes som et nul eller én . Hvis der er en elektrisk ladning , anses det for en én. Ingen afgift er et nul. Transistoren fungerer som en switch , og bruges til at læse kondensator eller ændrer sin tilstand.

History of DRAM

Den første DRAM blev frigivet til markedet i 1970 ved Intel . Chippen , der er udpeget af 1103 , var blevet den bedst sælgende halvleder hukommelseschip i verden i 1972 . Den første computer til at blive tilgængelige udnytte 1103 hukommelse var HP 9800 series .

Dr. Robert H. DENNARD opfundet DRAM i 1966 . DENNARD arbejdede på området -effekt transistorer og integrerede kredsløb . Ved gennemgang af et andet hold konstateringer på tynd-Flim magnetisk hukommelse , DENNARD dannede ideen til opfindelsen af RAM . DENNARD hævder, at han gik hjem og inden for et par timer havde fået de grundlæggende idéer for oprettelsen af DRAM . DENNARD og hans arbejdsgiver fik patent på DRAM i 1968 .

Betydning

Den moderne computing revolution kunne ikke være sket uden opfindelsen af DRAM . Den hurtige access memory ordning tillader applikationer til at behandle tusindvis til millioner af beregninger i sekundet . Denne dataoverførselshastighed ikke var muligt under de tidligere former for hukommelse . Uden disse overførselshastigheder , kunne computere ikke reelt driver store applikationer , som moderne computer brugere anvender hver dag .


Previous:nothing Next:hvordan man kan tilslutte en pc til et tv med en video -kabel 

Kommentarer

Code:
change