forklaringer af computer -processorer

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-06-07

Computerprocessorer udføre beregninger i et edb-system . Der er mange forskellige typer af edb- processorer , og en computer vil ofte have to eller flere processorer til at operere . Selv om en computer har en eller flere Central Processing Units ( CPU ), er det sandsynligvis har andre processorer dedikeret til at udføre almindelige , gentagne opgaver

Du skal bruge: .
Antistatisk armbånd (kan købes i elektronik dele butikker )

Typer

CPU'en er den vigtigste processor i et edb-system . Den udfører beregningsmæssige opgaver som anvist af software på computeren . Men , computere har ofte andre specialiserede processorer . Den ene er en Graphic Processing Unit ( GPU ) . Computere med enten indbygget i eller add-on grafikkort , almindeligvis lavet af ATI eller Nvidea , har en processor der er optimeret til grafik beregninger . Disse GPU'er tage belastningen til beregning af , hvordan man vise oplysninger om din skærm fra CPU og resultere i bedre grafik og bedre systemets generelle ydeevne .

Instruktion Sætter

CPU'er operere baseret på sæt af instruktioner . I 1990'erne opdagede teknikere, der ved at reducere størrelsen af en CPU 's instruktionssæt , kunne CPU ydeevne øges . Computere , der bruges Reduceret Instruktions Sæt CPU'er ( RISC ) omfattede Apple-computere baseret på mange Motorola processorer . Intel og AMD -processorer er alle fulde instruktionssæt CPU'er .

flere Core processorer

Som producenter nået den størrelse begrænsninger i chipproduktion og nåede varme begrænsninger på at øge CPU præstation gennem hurtigere ur satser , de begyndte at efterligne high -end edb- systemer , der havde to fysiske CPU'er . De begyndte at lave en chip CPU'er med to kerner på chippen . To-core CPU'er kaldes dual-core CPU'er . CPU'er med fire kerner kaldes quad-core CPU'er . Ved at tilføje en kerne , er en CPU kan udføre to beregninger på samme tid . Fire-core CPU'er kan udføre fire beregninger på samme tid .

Bus effektivitetsfaktorer

Et begrænsende faktor for en CPU er , hvor hurtigt det kan tage data fra computerens hukommelse og andre hardware -komponenter . Når man ser på moderne CPU'er , bussen hastighed er lige så vigtig som den samlede CPU clock rate . For eksempel , kører en dual-core CPU på 2,8 GHz med en 333 MHz bus kan ikke overgår en dual-core CPU kører med to . 2 GHz med en 999 MHz bus , fordi vejledningen på sidstnævnte kan nå kerner tre gange så hurtigt som i CPU med den lavere bussen sats .

Mikroprocessorer

Mange computere indeholder mikroprocessorer . Mikroprocessorer er specialiseret computerprocessorer konstrueret til at udføre en bestemt lavt niveau opgave . For eksempel har netværkskort mikroprocessorer til at styre og identificere pakker beregnet til computeren . En computer kan have mange mikroprocessorer , afhængigt af dens komponenter , kapaciteter og design .


Previous:nothing Next:vejledningen for at fjerne LCD skærmen på en dell E1705 

Kommentarer

Code:
change