hvad er CPU soklen konfiguration ?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-09

En computer -processor skal have hurtig adgang til de data, den skal behandle , således at en computer kan fungere effektivt . For at opnå dette , i forbindelse processorer til computere gennem en høj hastighed stik kendt som et stik . Der er mange indgange til en lang række processorer , men de deler alle nogle fælles træk

Historie

Den første processor socket blev skabt til Intel 8086 , men designet , kendt som Dual In-Line pakke , var ikke eksklusivt til processorer og var blevet anvendt med forskellige elektroniske komponenter siden 1965 . Den første forarbejdningsvirksomhed eksklusive socket var Intels Socket 1 , som blev udgivet i 1989 . Den Socket 1 bruger en Pin Grid Array , en række stifter , der linet op med ledende puder på en computers bundkort .

Formål

CPU soklen fylder to roller på én gang . Den første er, at det giver strøm til processoren , som er blevet indsat . Forarbejdningsvirksomhederne er meget følsomme over for magten udsving og magt kravene til forarbejdningsvirksomhederne tendens til at være anderledes mellem modeller , hvilket er grunden til de fleste processorer er lavet til kun én bestemt stik . Stikket fungerer også som et middel til kommunikation mellem processoren og resten af computeren .

Configuration

Mens Pin Grid Array ( PGA ) var den oprindelige CPU soklen konfiguration , og de fleste tidlige stikkontakter var baseret på det , dagens sokler tendens til at bruge en anden konfiguration er kendt som delstaten Grid Array ( LGA ) . LGA socket konfiguration , der bliver tilpasset i forskelligt af både Intel og Advanced Micro Devices , har samme koncept som PGA men lægger benene på bundkortet i stedet for processoren.

Flere Sockets

De fleste computere har en CPU socket konfiguration , der er udstyret med en enkelt sokkel , men det er ikke altid tilfældet . Der er nogle bundkort , normalt beregnet til brug i servere eller supercomputere , som kan modtage mere end en enkelt processor . Faktisk kan nogle server boards acceptere fire eller flere processorer . Disse bundkort altid bruge fire identiske CPU soklen konfigurationer , dog . Bundkort med flere forskellige stikdåser ikke eksisterer .

Forenelighed

Hver processor producent har sin egen sokkel konfigurationer, der er proprietære og ikke arbejde med forarbejder andre selskaber . Producenter også ofte komme ud med nye stikkontakter , som er nødvendige til magten og kommunikere med nyere , mere kraftfulde processorer . I de fleste tilfælde vil en processor ikke engang passer ind i en stikkontakt var det ikke lavet til , og hvis det gør, vil det ikke tillade, at computeren til at starte .


Previous:nothing Next:hvordan man bruger M-Audio usb 

Kommentarer

Code:
change