hvad er fordelene ved en dobbelt processor ?

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-15

Du skal bruge :
Phillips skruetrækker

I den moderne verden af computere , kan computer-brugere til tider gøre, hvad det tager at øge hastigheden på deres desktops og servere . En af de primære måder at øge hastigheden er ved at opgradere computerens vigtigste processor , også kendt som CPU , eller Central Processing Unit . En af de relativt avancerede måder at opgradere en computer processor er ved blot at tilføje endnu en CPU til computeren , hvis bundkortet understøtter det . Dette er kendt som en dual -processor konfiguration .

Hastighed

Det største udbytte , og grunden til, at en dobbelt processor konfiguration er generelt valgt , er for den grundlæggende faktor hastighed . Hastigheden øges fra at tilføje en ekstra processor kan være relativt fænomenal i forhold til en enkelt processor computer . Nogle gange kan en computer bruger vil have endnu mere processorkraft hastighed end er i øjeblikket tilgængelig i en enkelt processor -konfiguration , så at tilføje en ekstra processor kan være en af de bedste muligheder for at nå en hastighed stigning . En computer operativsystem skal dog støtte et dual processor konfiguration til den anden processor faktisk at være til rådighed for software applikationer til brug . Selv om en dobbelt processor konfiguration i væsentlig grad forøger hastigheden , betyder det ikke det dobbelte af processorkraft .

Multitasking

Et andet spændende fordel af en computer med et dual processor konfiguration er i området multitasking . Mange computerbrugere kan ikke indse , at de rent faktisk kan tildele et program til at køre på en processor af en dobbelt processor computer . Det betyder , at for eksempel kan en video -kodning ansøgning arbejder i baggrunden kodning en film på en processor i en computer , mens en computer bruger anvender den anden processor til at spille et spil eller gøre noget mere produktive . Bruge en computer på denne måde giver en computer bruger til at få meget mere fra hånden samtidig . Det er næsten som at have to computere i én og kan være en af de mest nyttige fordelene ved en dobbelt processor -konfiguration.

Virtualisering

Operativsystemet virtualisering er et af de mest populære , cutting- edge begreber moderne computing er . Virtualisering er evnen til at køre flere operativsystemer på én computer samtidig . Det betyder, at en computer bruger kan ved hjælp af Windows og Mac OS , Linux eller en række andre operativsystemer på samme tid uden at skulle genstarte en computer . Virtualiseringssoftware dybest set emulerer computerhardware og synes at et styresystem der kører inde i et andet operativsystem , som om det var tomt computer hardware snarere end software . I en dobbelt processor -konfiguration , kan man operativsystem henføres til hver af processorer. Dette giver mulighed for hvert af de to styresystemer til potentielt køre med hastigheder på relativt sammenlignelig med to enkelt processor computere .


Previous:nothing Next:hvordan man finder ud af, hvad bundkort jeg har installeret 

Kommentarer

Code:
change