hvordan er touch -skærme lavet ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-06-05

Fra købmand kassen til den smarte telefon i lommen , er berøringsfølsomme skærme blevet en del af det moderne liv . Mange ting , der engang lignede science fiction er nu almindelig kendsgerning , men hvordan kan glas og metal forstand vores touch

Historie

Ifølge til Elo Touchsystems 'online historie touch screen , opfandt Dr. Sam Hurst den første touch skærmen for at fremskynde sine data management opgaver i begyndelsen af 1970'erne . Derfra har den moderne touch screen udviklet sig i tre separate design.

Kapacitive berøringsfølsomme skærme

I kapacitive skærme , er et elektrisk felt genereret på overfladen af skærmen . Dette område er forstyrret af brugerens touch , og elektroder på kanten af skærmen måle ændringer i den nuværende og kan således definere placeringen af forstyrrelser .

Resistive touch-skærme

Resistive touch- skærme fungerer ved at isolere to elektrisk opgave lag med en fleksibel barriere . Brugerens touch forbinder lag , og den deraf følgende elektriske strøm gør det muligt for computeren at finde røre ved.

Akustisk Pulse Anerkendelse

Mere komplekse touch -skærme bruger piezoelektriske transducere til at " høre " lydbølger forårsaget af brugerens touch . Sensorer i kanten af skærmen måler mængden af tid, det tager for pulsen at nå kanten , og kan derefter beregne placeringen af touch .

Mobile berøringsskærm

Fordi de er lette og billige , mange fabrikanter optage kapacitiv touch- skærme i deres smarte telefoner og andre mobile elektronik . Enkelte virksomheder har taget teknologien til nye højder , banebrydende multi-touch funktioner, der giver skærmen til at sanse to berøringer på samme tid .


Previous:nothing Next:hvordan du bruger din hp kamera som webcam 

Kommentarer

Code:
change