ram forskelle på grundlag af dataadgang

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-06-18

Du skal bruge :
Phillips skruetrækker

Random Access Memory ( RAM ) er computerens hukommelse, edb-programmer kan bruge . Det gør det muligt data , der skal tilgås t enhver tid , uanset RAM placering og uden fysisk flytning af læsehoved til den placering, der indeholder dataene . Dette gør RAM hurtigere , og dermed mere egnede, end andre typer af hukommelse til brug som den primære computer hukommelse .

FPM DRAM

FPM DRAM , eller Hurtig Page Mode Dynamic Random Access Memory , var den oprindelige type af dynamiske RAM . Det giver adgang til data ved at cykle gennem alle hukommelsesplads kolonner og rækker , indtil det ønskede bit af data tilgås , og derefter gentage processen for den næste bit af data . Data fra hver bit er læst og derefter behandlet før man går videre til næste bit , hvilket gør det temmelig langsomt efter dagens standarder , trods sit navn . Det kan levere adgang til data hastigheder på op til 176 MBps .

EDO DRAM

Extended Data Out Dynamic Random Access Memory eller EDO DRAM bruger samme løsning koncept som anvendes af FPM DRAM , cykling gennem hele hukommelsen celler af rækker og kolonner , indtil den ønskede bit er fundet . Forskellen er imidlertid, at når placeringen af adressen på den første bit , betyder det ikke vente til den første bit er helt bearbejdes og straks går videre til lokalisere adressen på næste bit , hvilket resulterer i en forbedret ydeevne i forhold , at der leveres af FPM DRAM , med overførselshastigheder på L2 cache på op til 264 MBps .

SDRAM

Stående for Synkron Dynamic Random Access Memory , SDRAM bruger en teknik kaldet burst mode til at levere høj ydeevne . Konceptet er , at normalt , er det påkrævede data placeret i RAM i rækkefølge . Således , efter at lokalisere den første bit , bliver det på samme række og hurtigt kontrol bits ved at ændre kolonner kun , således at læse den næste celler sekventielt . Dette er blandt de mest almindelige typer af RAM i brug og tilbyder dataoverførsel hastigheder på op til 1,066 Gbps.

DDR SDRAM

DDR står for Double Data Rate . Det forbedrer videre SDRAM ved at lade data , der skal læses to gange for hver taktcyklus , i stedet for en gang som i tilfælde af regelmæssige SDRAM . Dette forbedrer ydeevnen og giver maksimal overførselshastigheder på op til 3 . 2 Gbps. DDR og dens efterfølger DDR 2 er blevet hukommelse som standard, der opererer på samme kerne konceptet blot med mere kompetent hardware , leverer hastigheder på omkring 8 GBps som angivet på Technibble . Den seneste udvikling i denne linje af hukommelse , kaldet DDR 3 , lover over 12 Gbps.

RDRAM

I modsætning til tidligere former for DRAM , som alle har været at forbedre på de samme grundlæggende koncept , Rambus DRAM eller RDRAM bruger en anderledes arkitektur . Virksomheden beskæftiger en særlig databus kendt som Rambus -kanal at få adgang til hukommelse celler ved høje hastigheder parallelt med hastigheder på op til 6 . 4 Gbps , med yderligere udviklet versioner på samme koncept kaldet XDR DRAM og XDR2 DRAM eller eXtreme Data Rate DRAM 1 og 2 giver endnu højere hastigheder . Da ekstra strøm bruges af det specialiserede Rambus -kanal interface , RDRAM -moduler kaldet RIMMs varme op hurtigere og kræver ekstra køling .


Previous:nothing Next:hvordan man adgang til en dårlig intern harddisk med en ekstern 

Kommentarer

Code:
change