zip diske oplysninger

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-08

Zip -drev er blevet meget populær i løbet af året , og de har tjent som backup enheder for edb-data . De oprindeligt kom i to størrelser og var et godt alternativ til kun at bruge din computers harddisk til at gemme oplysninger . Som en bærbar enhed , kan det bruges på enhver computer og var populær blandt private brugere

Historie

Det Zip -drev blev indført ved Iomega i 1994 , og deres evne til at holde data blev 100 MB . Disse senere steg til 250 MB og 750 MB i slutningen af 1990'erne . Efter indførelsen af CD-og DVD -drev , drev popularitet Zip faldt-i endnu højere grad med den kapacitet af harddiske nå over 1 GB hver . Dette gjorde sikkerhedskopiering af data til en Zip -drev mindre økonomisk til hjemmebrugere , og med introduktionen af USB -flashdrev , blev Zip drevet skubbet ud af markedet .

Teknologi

Den Zip -drev består af en 3,5-tommers disk , der kan rumme op til 750 MB data , med performance meget hurtigere end standard diskettedrev . Disse drev er tilgængelige i forskellige grænseflader, herunder USB , IEEE , SCSI og IDE . De drev understøtter både Windows og Macintosh familier .

funktioner

Den Zip -drev kan købes i enten en parallel -eller SCSI interface . Ved at bruge den parallelle interface , kan en printer være lænket ud drevet , så du kan bruge både på din computers parallelport. Du kan købe dette drev i en 100 MB , 250 MB eller 750 MB kapacitet , og yderligere patroner kan tilføjes for at øge kapaciteten . Drevet leveres også med ekstra software , der giver dig mulighed for at kopiere hele din computers data til drevet .

Bruger

Zip drev var oprindeligt brugt som en pålidelig backup metode hjemmebrugere og virksomheder , overførsel af data mellem systemer og arkivering e-mails for fremtidige adgang . Med udviklingen af terabyte harddiske , flash dvd'er og USB- drev , er de nu hovedsagelig anvendes af brugere til at overføre store mængder af data mellem ældre og nyere computersystemer .

Salg

Med introduktionen af Zip -drev salg oprindeligt gik meget godt , drevet blev solgt for $ 200 og omfattede en ekstra patron . Det var en rentabel måde for de fleste brugere at sikkerhedskopiere deres data . Efter indførelsen af CD og USB -drev , faldt salget og som et resultat af prisen på dette drev faldet markant efter 2000 . Zip -drev konkurrerede især med eksterne harddiske , og disse i sidste ende overtog markedet , hvilket giver en meget økonomisk pris per megabyte og skubbe Zip drevet ud af markedet.


Previous:nothing Next:hvordan du tilslutter en SATA kabel 

Kommentarer

Code:
change