VB6 kører på Windows 8?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemForudsat at vb6 ikke kører på Windows 8, fordi VB6-kørselstidsbiblioteker ikke leveres med Windows 8, ville det ikke være muligt at installere VB6-kørselstidsbiblioteket på Windows 8 og derefter køre VB6? Eller er der et andet problem?

Bedste reference


EDIT: Microsoft skal støtte VB6 runtime i Windows 8.VB6 apps virker stadig i Windows 8 i udviklerforhåndsvisningen, den 13. september 2011). VB6 kører i udvikler preview. De kører også i Consumer Preview, og som nævnt ovenfor, er Microsoft forpligtet til at have VB6 bare arbejde i Windows 8. [1]

Andre referencer 1


Dette er et meget vanskeligt spørgsmål at virkelig svare, men jeg vil forsøge at give det bedste svar, jeg kan.


Vi ved det virkelig ikke , da det ikke er blevet frigivet endnu, og det er sandsynligvis kun i de tidlige udviklingsstadier. Der er heller ingen mulighed for at forudsige, hvilken slags hack der kan overflade til tillade VB6-applikationer at køre på Windows 8. Jeg har en rimelig smule tillid til, at det kun er et spørgsmål om tid, før samfundet kommer op med en form for løsning, hvis du virkelig er den eneste, der er bekymret. Jeg vil nok selv se på det selv, hvis det ikke er andet end ren nysgerrighed.


Det officielle ord er imidlertid, at denne konfiguration sandsynligvis ikke vil blive understøttet: [2]  ... der er ingen planer om at inkludere VB6 runtime i fremtidige versioner af Windows ud over Windows 7.Det er også værd at overveje diskussionen om Windows 8, der kun udgives i en 64-bit version (som det er tilfældet med Server 2008 R2). Da VB6 runtime (og alle applikationer oprettet af VB6 compiler) er 32-bit, de skal løbe i et emuleret 32-bit-lag (WOW) .Visse apps har allerede oplevet problemer, der kører i 64-bit versioner af Windows 7, og dette problem kan kun blive værre. IDE understøttes i øjeblikket ikke på 64-bit versioner af Windows, hvilket kun gør det meget vanskeligere at vedligeholde gamle programmer, men selvom det er værd, har jeg lige installeret det på min dev-box, der kører Server 2008 R2 uden problemer). [3]

Andre referencer 2


Microsoft opdaterede deres supportopgørelse fra januar 2012. Det ser ud til, at VB6 vil blive understøttet i Windows 8.  VB6 runtime sendes og vil blive understøttet i Windows 8 for OS-levetiden. Visual Basic 6.0 runtime filer er fortsat kun 32 bit, og alle komponenter skal være hostet i 32-bit applikationsprocesser. Udviklere kan tænke på supporthistorien til Windows 8, der er den samme som for Windows 7.http://msdn.microsoft.com/en-us/vstudio/ms788708[4]

Andre referencer 3


Jeg tror, ​​at alle ActiveX-biblioteker stadig fungerer som de rent faktisk gør under Windows 7. Husk Microsoft siger, at Windows 8 vil have en '' klassisk Windows-tilstand '' (med skrivebord, menulinje osv. Som Windows 7).


Andet spørgsmål handler om ARM-systemer, jeg tror, ​​at der vil være to scenarier: x86-programmer virker slet ikke, eller Microsoft vil inkludere et emuleringslag til brug for Intel-programmer (til resultatomkostninger).


Så Windows 8 vil sandsynligvis ikke være deadline for VB6 og alle relaterede software, men problemer vil helt sikkert øges indtil den dag, vi ikke kan bruge på nogen måde. Så vær forberedt på at virtualisere og køre VB6 med software som XP Mode (Virtual PC), VirtualBox, VMWare osv.

Andre referencer 4  Microsoft meddelte i sidste måned, at det var ved at udvide 'It Just Works'
  kompatibilitet til Visual Basic 6 applikationer for hele levetiden på
  Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 og (vigtigst af alt)
  Windows 8. Som beskrevet på Visual Basic 6.0 Resource Center, 'the
  kerne Visual Basic 6.0 runtime vil blive understøttet for hele levetiden '
  af disse operativsystemer. Forpligtelsen omfatter fem år af
  almindelig støtte efterfulgt af fem års forlænget støtte.

  
  Karl Peterson er en VB6 programmør og tidligere en langtidsspaltist på
  Visual Studio Magazine og Visual Basic Programmering Journal (hvor han
  skrev den populære VB Corner kolonne, blandt andre, indtil 2010).
  Peterson bemærker, at denne meddelelse officielt sætter levetiden på
  VB6 runtime forbi sin forventede pensionering. Og det kan faktisk have
  konsekvenser for virksomheder, der sidder på store mængder arbejde VB6
  kode, som Peterson kalder 'COBOL af 2020'erne.'


  
  'Mange i Classic VB-fællesskabet startede tilbage i pre-Windows
  dage, og er nu på vej til at se pensionering i horisonten '
  han siger. 'Og tabet af den institutionelle viden hos mange
  Virksomheder vil kun yderligere forankre den funktionelle kodebase. '


  
  Peterson siger, at Microsofts beslutning afspejler det faktum, at VB6 adoption
  gik ud over 'hobbyist eller shareware type forfatter, som var
  guerilla i virksomheden. 'Han siger, at Microsoft sandsynligvis blev flyttet til
  udvide support, fordi virksomhederne stadig opretholder VB6-kode for ægte
  værdi og er ikke i stand til øjeblikkeligt at overføre den.Kilde: MSDN Magazine [5]


http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy[6]

Andre referencer 5


Microsoft har alt at vinde og intet at tabe ved at sikre bagudkompatibilitet. Visual Studio annoncerede Interop som en måde at integrere Vb6 teknologi med .net; Det ser ud til, at Microsoft ville skyde sig selv i foden, hvis det fjernede denne kompatibilitet, da jeg formoder, at vb6 runtime er påkrævet for Interop at arbejde.

Andre referencer 6


Jeg har læst, at du kan placere msvbvm60.dll i samme mappe som din Visual Basic 6 exe, og det virker. Jeg har ikke personligt bekræftet dette og ikke selvfølgelig i Windows 8.


Jeg har et værktøj jeg sælger med 20K linjer af VB6 kode, som kun kræver en træk og slip implementering uden installation pakke. Så jeg har en stor interesse for dette problem i Windows 8 også.

Andre referencer 7


Fra hvad jeg kan fortælle arbejder de lige i Windows 8, som de gør i Windows 7 - de har sagt, at alt i Windows 7 vil fungere i Windows 8 (forudsat at hardware er den samme). Der er stadig et stort antal VB6 apps derude, så det giver ingen mening for dem at tabe support uden grund. Du kan få nogle fyre fra Windows 8 fora for at tjekke det ud, da de vil have adgang til at bygge andet end udvikler forhåndsvisning og måske være i stand til at få nogle tilbagemeldinger til dig. [7]


Der er også en post her, der kan hjælpe dig: Google Gruppepost [8]

Andre referencer 8


Jeg har kunnet installere VB6 IDE på 32-bit Windows 8 Preview build og kompilere nogle eksisterende apps. Jeg har endnu ikke haft succes med at installere på 64-bit versionen.

Andre referencer 9


Fra hvad jeg har set, synes VB6 runtime at virke ... men mine forsøg på at installere IDE på Windows 8 RTM 64-bit var et kolossalt svigt. Jeg løb ind i masser af meget store fejl (ser ud til at et nummer havde at gøre med OLE-registrering), og installationsprogrammet blev ikke færdigt korrekt. Jeg vil holde fast ved min XP VM til VB6-udvikling.


Jeg nærmer også forsigtigt med hensyn til, hvad der gør arbejde i Windows 8. Bare at kunne indlæse og vise en almindelig vanilleform er langt anderledes end at køre en ADO-forbindelse til en SQL Server, hvor du læser og spiller medier, eller gør nogen form for alvorlig sokkel kommunikation. Som altid, test grundigt! :)


Rediger: Ligner Microsofts support statement (knyttet til i en anden kommentar) validerer, at Windows 8 som det står ikke understøtter IDE.

Andre referencer 10


Det virker på Windows 8 og 8.1 og endda på Windows 10

Andre referencer 11


Visual Basic 6 fungerer på Windows 8, 8.1 og Windows 10.