crash - Hvad får MS Windows 'System'-processen til at gå i nød, når du kompilerer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemEt par gange for nylig har jeg bemærket, at 'noget' får Windows System Process til at sidde ved 50 +\%, og det stopper ikke, før pc'en genstartes. Hænder på Win2k og Win XP indtil videre.


Dette er særlig besværligt, fordi det i øjeblikket ser ud til at blive udløst af MSVC 2005/Incredibuild og genstart af bygningsserverne er ikke en god ting.


Samtidig holder processen 'System Idle Process' resten af ​​CPU'en, og bygningsstrækningerne ser ud til at være sultede. dvs. et modul, der normalt tager <5 minutter at kompilere, tager for tiden 20+.


Jeg vil tage et par gæt på måske at være virus checker eller skildpadde svn, men ville desperat lide nogle andre forslag.


Edit:

Jeg har oplevet dette som noget, der udløses, og skyldige må ikke være i gang. Det er ikke at sige, at en anden igangværende proces ikke har gjort noget 'dumt' og styrer en aktiv låsning af Systemet, mens det synes at være inaktiv selv.


System (100\% af 1 kerne) og System Idle Process deler 98-100\% af den samlede CPU.
Occasionaly mt.exe, link.exe, buildservice ville kigge ind på 1-2\%.
Jeg kører VNC for at få vist maskinen, så det bliver kigget ind ved lejligheden.


Rediger 2:
Når man forlod den foregående aften, syntes byggeprocessen at gå fremad, hvis det var langsomt, men efter at have ventet yderligere 13 timer, har 1-timers byggeprocessen ikke afsluttet. Systemet er stadig hogging i 1 kernen.

Bedste reference


Min forståelse er, at 'System' -processen er den tid, der bruges i kernen (som udfører disk I/O, netværk I/O (du nævnte Incredibuild) og lignende) - Jeg kontrollerer diskfragmentering, virusbrikker og eventuelt se på disse på andre maskiner i din Incredibuild-klynge.


Da System Idle-processen kører ved 'Lav' prioritet, er det 'rødt sild, at det' er at 'tage op CPU-tid' - hvis noget det bare viser, at der er ledig CPU-tid til rådighed. fastgjort til en enkelt processor viser, at processen gør noget, der ikke er kendskab til flere kerner, eller at nogen har sat det 's tråd affinitet til 1.

Andre referencer 1


Jeg har bemærket, at den viruskontrolsoftware, jeg bruger, kan radikalt sænke kompileringen, men det går ikke ud over slutningen af ​​bygningen. At slukke for avanceret og heuristisk kontrol forbedrer dette i det omfang, jeg ikke behøver at deaktivere scanneren helt. Jeg har ændret min scanningsstrategi, så jeg bruger planlagte fulde scanninger nu mere end avanceret på flyve-scanning, da det gør ondt af perfromansen af ​​en række apps. (Jeg bruger den nyeste cut af Kaspersky). Jeg bruger også et automatiseret backupværktøj (AJCBackup), der også behøver at være fastholdt ved kompilering.


Du vil måske også overveje at deaktivere Windows Indexing-tjenesten på drev, der bruges til at oprette mange midlertidige og objektfiler, da det ikke giver meget værdi i denne sammenhæng for den mængde ydeevne, den trækker. [1]]]


Rediger: Har du tjekket, hvilke processer der faktisk slynger CPU-kernen og spores dem tilbage til en given app?

Andre referencer 2


Vi har oplevet problemer med Kaspersky og Incredibuild i vores kontorer - kompilerer og nogle gange links vil bare hænge og aldrig blive færdige.

Kun synes at påvirke nogle maskiner, selvom det er kæmpe, og kun Windows XP (Vista virker immun mod det jeg har set).
Kun løsning jeg har fundet hidtil er at slukke Kaspersky helt - så hvis du finder en løsning så lad mig det vide!

Andre referencer 3


RE: smacl, arbejde fra Windows Search/Indexing Service (WSearch) vil ikke blive tildelt systemprocessens CPU-tid, det skal komme fra SearchIndexer.exe/SearchFilterHost.exe-tjenesterne (Vista +).


Størstedelen af ​​aktivitet fra System, du vil se, vil være i diskaktivitet fra den dovne forfatter og andre diskadgang. CPU-aktivitet fra System vil være på grund af kerneaktivitet som drivere (ISR'er/DPC'er) og andre kerneliveaufiltre (som kunne indeholde AV-fil og procesfiltre). [2]


Process Explorer (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx) kan hjælpe med at se CPU-brug på tværs af processer, herunder System. Du kan bruge den offentlige Microsoft Symbol Server og denne ressource til at komme i gang. [3] [4] [5]


Hvis du kan spore med Xperf (http://msdn.microsoft.com/en-us/performance/cc825801.aspx), kan jeg hjælpe dig med at analysere, hvor CPU-tiden bruges i systemkernekonteksten. Xperf understøttes ikke officielt på XP, men du kan spore XP og analysere det på andre systemer. [6] [7]


Xperf og Process Explorer skal være i stand til at skinne et spotlight på nøjagtigt det eller de moduler, der forårsager den ubrugelige CPU-brug. Symboler kan ikke engang være nødvendige for at diagnosticere problemet; simpelthen kan modulnavnet ofte pege på den pågældende komponent, der sænker dit system. For eksempel kan høj CPU-brug fra ndis.sys pege på netværksafbrydelser, eller aktivitet fra moduler som aavmker4.sys kan pege på AV-software (Avast! I dette tilfælde).


Og som altid skal du kontrollere, om der er opdaterede drivere og AV-software til dit system.

Andre referencer 4


På mit kontor har en konflikt mellem Incredibuild og Spyware Doctor's Immunize-funktion forårsaget lignende problemer. Afbrydelse af Immunize løst det for os.


Hvilken anti-virus/malware bruger du?

Andre referencer 5


Jeg har samme hænger, når jeg compilerer med IncrediBuild i VS2003, på ren Windows 7 uden nogen antivirus. Det fungerede fint i samme boks i XP og Vista.