windows - Sådan gør du 'første login' stil ting via WinRM

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemSå jeg arbejder på en kokkogebog til Windows, hvilket betyder, at det generelt udføres i en Windows Server-instans (2012r2 i dette tilfælde). Specielt installerer jeg MSYS2, der bruger Cygwin under hætten. Jeg bemærkede, at pakkeinstallationerne var meget langsomme og sporet en artikel, der viser, hvordan standard nsswitch.conf i Cygwin bruger den langsommere dynamiske SAM/AD integration. For de fleste brugere og især for mit testmiljø er det ikke nødvendigt, så jeg forsøgte at følge disse trin for kun at bruge filbaserede brugere/grupper. Dette resulterede i en massiv speedup (ca. 6x). [2]


Men der er en underlighed. Det virker kun, hvis jeg har logget på serveren via RDP mindst en gang. Ellers tilbage til slow-ville.


Da dette ikke er meget nyttigt for automatiseret test, har jeg forsøgt at finde ud af, hvad der egentlig er årsagen til problemet. Den mest sandsynlige kandidat er, at den første RDP-forbindelse (dvs. ikke-WinRM/headless session) fylder et stykke af brugerprofilen, at headless sessioner ikke lægges, men jeg kan ikke finde ud af hvad. Jeg har prøvet at ringe LoadUserProfile, som skal skabe en profil, der ikke eksisterer, men det er ikke nok.


Eventuelle ideer om hvilket stykke af dette jeg mangler?

Bedste reference