Windows - Flere versioner af Delphi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemAf grunde, der er relateret til kunder med forskellige applikationer, skal versioner i min bærbare computer opretholde flere versioner af Delphi (7, XE 7, XE 8, XE 10,1 Berlin og XE 10.2 Tokyo). Min største bekymring handler om PATH-variabel og problemer under kompilering og sammenkoblingstid. Der vil være nogen problemer? Skal jeg ændre noget? Eventuelle forslag er meget velkomne.

Bedste reference


Jeg har alle versioner af Delphi fra 7 til XE8 installeret i en enkelt VM og versioner 1 til 6 i en anden (mit Delphi 'museum' :)).


Delphi-museet er en Windows XP VM for at undgå de problemer, som de ældre versioner af Delphi har med nyere Windows-versioner. Delphi 7+ VM startede livet som Windows 7 VM, men er siden opgraderet til Windows 8.x og derefter Windows 10 uden problemer.


De to sæt VM'er holdes adskilt på denne måde for at undgå OS komplikationer med de ældre versioner, og fordi jeg kun bruger 1-6 meget, meget sjældent og version 7+ oftere. Den præcise version hvorved 'cut-off' blev lavet, blev bestemt af, at stiplede enhedsnavne også kun blev understøttet fra version 7 fremad, så meget af den kode, jeg nogensinde skrev til 7+, simpelthen ikke engang er anvendelig med 1-6, så der Det er ikke noget, der har dem sammen med hinanden.


I begge tilfælde har IDE/compilers (enhver version) ingen egentlige problemer i forbindelse med andre versioner.


Det eneste virkelige problem er at installere Delphi 2006 Windows Vista (eller senere). Skulle du nogensinde være nødt til det, er det den eneste der frembyder nogen reel vanskelighed på grund af en afhængighed af .NET, som ikke håndteres meget godt af installationsprogrammet. Men det er muligt og ikke særlig vanskeligt, så længe du følger trinene beskrevet detaljeret af Dr. Bob. [5]


Installer placeringer: Minimering af PATH-længde/styrbarhedMed et stort antal Delphi-versioner installeret, kan den samlede længde af PATH-variablen blive et problem, men det er efter min opfattelse kun et problem med håndterbarhed. For at forenkle tingene på den score og for at undgå problemer med tidligere versioner af Delphi på nyere versioner af Windows installerede jeg alle mine IDE'er i en undermappe direkte ud af roden:


c:delphi<version>


Hvor version er hvert Delphi-versionsnummer (fx 7.0, 2007, 2009, XE, XE2 osv. Osv.). Jeg har så mange andre mapper til delte komponenter:


c:delphide
c:delphidatabase desktop
c:delphishared files


Når jeg installerede VM'en installerede jeg hver Delphi-version i rækkefølge og ændrede installationsstederne for disse komponenter til disse placeringer. På denne måde er der en fælles installation af disse delte komponenter, som opdateres af hver nyere version efter behov.


Jeg har også en mappe c:delphicommon, hvor jeg holder ting som pre-compiled FastMM\_FullDebugMode.dll osv. For at blive delt på tværs af alle Delphi-versioner.


Jeg gjorde alt dette først og fremmest for min egen fordel, for at holde tingene organiserede og konsekvente i stedet for at løse et bestemt problem (bortset fra de tidligere nævnte problemer, der påvirker ældre versioner, hvis de er installeret under Programfiler ).


f.eks. Hvis du simpelthen installerer i standard placeringer, vil du ende med versioner 'spredt' over Borland, CodeGear og Embarcadero mapper. Alle mine IDE-versioner er på ét sted.


Med eller uden disse overvejelser skal IDE'en være helt glad for at køre alle de forskellige versioner, du nævner, uden nogen særlig konfiguration, men du skal muligvis være opmærksom på konfiguration/antagelser foretaget af nogle tredjepartspakker/biblioteker.


3. parts pakkerDe fleste tredjeparts biblioteker/pakker er normalt fine, men der kan være lejlighedsvis en, der har brug for lidt hjælp. Jeg selv har aldrig stødt på noget, der ikke kunne løses, men må sige, at jeg heller ikke bruger tredjepartsbiblioteker i særdeleshed, så det er simpelthen ikke muligt at komme på tværs af nogen 'trouble makers'.


Under alle omstændigheder er det desværre svært at give generel rådgivning på dette punkt, da det naturligvis afhænger meget af tredjepartsbiblioteker og de særlige 'problemer', som en bestemt person måtte have.

Andre referencer 1


Jeg har alle Delphi versioner fra 6 til 10.2 installeret på en computer, der kører Windows 8.1 64 bit. Det er ikke let at konfigurere, især for de ældre versioner. Den første regel ville være: Installér ikke til 'c: \ programfiler', brug en separat mappe (jeg bruger 'c: \ delphi' med en numerisk underkatalog til hver version.)
Det har to virkninger:  • Ældre versioner, der stadig skriver til installationsmappen, vil fungere.

  • Baneposterne vil ikke vare så længe (selvom de vil være for lange efter den 5. eller 6. Delphi-installation, se kommentarerne til dit spørgsmål for mulige løsninger)Hvorfor brugte jeg ikke flere VM'er? Jeg opretholder GExperts for ovennævnte versioner, og det er for meget besvær at opretholde VM'erne. Så længe det virker, vil jeg beholde alle Delphi versioner på min computer. Hvis det holder op med at virke, vil jeg sandsynligvis slippe GExperts suppport til nogle Delphi versioner.


Der er flere artikler om at få ældre Delphi-versioner til at fungere på Windows 8.1. De kan være nyttige, hvis du prøver det.
De er alle i kategorien Windows 8.1:


https://blog.dummzeuch.de/category/windows/windows-8-1/[6]