java - Accented character MAC til Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemUnder arbejdet i et team, hvor medlemmer bruger både MAC- og Windows-maskiner, delingskode ved hjælp af GIT, SVN eller endda bare en USB-nøgle, ser det ud til at have tegnkodingsproblem med accentede tegn é, è, ê, ë, à, â, ç , ô, ù, ï, og det er kun dem på fransk.


Der er ikke noget problem at dele filer fra pc til MAC. MAC-brugere åbner en eller anden måde filen korrekt og gemmer den på en måde, som é bliver é for dem. Problemet er, når en MAC-bruger sender tilbage filen til en pc-bruger. I dette tilfælde, hvor du kunne læse é på en MAC, læser du nu � på Windows.


Eksempel: Généré bliver G�n�r� (hvor forfærdeligt er det for en bruger eller for devs at læse kommentarer!)


Jeg vil gerne vide en gang for alle og på vegne af alle andre udviklere, der skal skrive kode i anden langage end engelsk, hvordan åbner du i Windows en fil gemt fra en MAC uden at skulle bruge søgning og erstatte. Programmet jeg bruger er generelt Eclipse (Java), men jeg leder også efter en generel løsning, da det sker i alle mulige kodningssprog, selv VBA. Så hvis det virker for alle andre programmer, ville det være værd at nævne!

Bedste reference