c ++ - MySQL plugin arkitektur

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemNår du lægger et MySQL-plugin på Windows 10 (ved hjælp af MySQL-skalet), skal du kun angive DLL-navnet, som i følgende eksempel:


INSTALL PLUGIN daemon\_example SONAME ‘libdaemon\_example.dll’;


Da der ikke er krav om at henvise til den tilknyttede import lib (.lib) -fil, regnede jeg med, at der skulle være GetProcAddress() og LoadLibrary() opkald i MySQL-kilden til Windows. Jeg fandt imidlertid ikke disse opkald i kilden.


Kan nogen oplyse mig om, hvordan plugin loading er opnået i MySQL?

Bedste reference


Ref: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/writing-plugins.html[4]


28.2.4.1 Oversigt over pluginskrivning 1. I plugin-kildefilen skal du inkludere de headerfiler, som plugin-biblioteket har brug for. Plugin.h-filen er påkrævet, og biblioteket kræver muligvis også andre filer. For eksempel:


  #include < stdlib.h >

  #include < ctype.h >

  #include < mysql/plugin.h >

 2. Konfigurer beskrivelsesoplysningerne til plugin-bibliotekets fil. For server-plugins skal du skrive biblioteksbeskrivelsen, som skal indeholde den generelle pluginbeskrivelse for hvert server-plugin i filen. Yderligere oplysninger findes i Afsnit 28.2.4.2.1, 'Server Plugin Library og Plugin Descriptors'. Desuden skal du konfigurere den typespecifikke deskriptor for hvert server plugin i biblioteket. Hver plugin s generelle deskriptor peger på dens typespecifikke deskriptor.For klientprogrammer skal du skrive klientbeskrivelsen. Yderligere oplysninger findes i Afsnit 28.2.4.2.3, 'Klientpluginbeskrivelser'. 1. Skriv plugin-grænsefladefunktionerne for hvert plugin. For eksempel peger hver plugins generelle plugin-deskriptor på initialiserings- og deinitialiseringsfunktionerne, som serveren skal påberåbe sig, når den indlæser og losser plugin'et. Plugins typespecifikke beskrivelse kan også pege på grænsefladefunktioner.

 2. For server-plugins skal du oprette status- og systemvariablerne, hvis der er nogen.

 3. Kompilér plugin biblioteket som et delt bibliotek og installer det i plugin mappen. Yderligere oplysninger findes i Afsnit 28.2.4.3, 'Kompilering og installation af pluginbiblioteker'.

 4. For server-plugins skal du registrere plugin'et med serveren. Yderligere oplysninger finder du under Afsnit 5.6.1, 'Installation og afinstallation af plugins'.

 5. Test plugin'et for at kontrollere, at det fungerer korrekt.Ref. https://yandex.ru/search/?text=MySQL\%205\%20Plugin\%20Development\%20buy[5]


Også: • [6] https://github.com/DeNA/HandlerSocket-Plugin-for-MySQL/blob/master/handlersocket/database.cpp

 • [7] https://www.linuxtopia.org/online\_books/database\_guides/mysql\_5.1\_database\_reference\_guide/plugin-creating.html

 • [8] http://www.rldp.ru/mysql/mysql80/extend.htm