windows - ledig plads bliver lav uden grund

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har lige bemærket, at min C-drev er ved at blive fuld, mens den stadig havde 30 GB ledig plads 3 dage siden.
I sidste dags aktivitet kan jeg ikke finde nogen grund til dette.
Nu er jeg klar over, at mit C-ledige rum bliver lavere og lavere, selvom der ikke er nogen aktivitet på min pc (bortset fra at den er tændt).
Hvert 2 minutter mister jeg ca. 100 MB ledig plads, selvom jeg ikke downloader noget.Jeg lancerede mit antivirus, og jeg har lukket min internetforbindelse for at se om det ledige rum ville stoppe, men det fortsatte med at falde i samme tempo.


Jeg kontrollerede task manager og bemærkede, at der var en software, der kører som 'One Drive setup.exe' (i de sidste uger havde jeg mange pop up windows, der sagde, at jeg skulle opdatere onedrive, men der var et problem med auto opdatering osv .. men jeg har ikke bil fordi jeg ikke engang ved, hvad OneDrive er, og jeg tror ikke jeg bruger det). Så jeg dræbte denne løbeopgave.


Jeg troede, at det havde stoppet tabet af ledig plads (jeg fik endda 100 MB), men faldet startede igen.


Nu er jeg tilsluttet til internettet igen.


Jeg fik 300 MB ledig plads tilbage og nu virker det konstant siden 4 minutter. Måske kan disse små op- og nedture skyldes den nuværende antivirusscanning.


Men hvad kan forklare tabet på 30 GB i løbet af de sidste 2 eller 3 dage?


Kan det være Windows Update? Hvordan kan jeg tjekke dette med Windows 10?
Kan det være en virus eller noget dårligt?


Snart, svar hurtigt, jeg har kun 17GB tilbage :-(


Tak

Bedste reference


Hvilken version af Windows OS bruger du?
Sluk/deaktiver systemgendannelsespunktet, så du kan genoprette noget plads. Andet end at bruge CCleaner (https://www.piriform.com/ccleaner/download) for at rense dit system. [1]

Andre referencer 1


De frigiver patch, jeg tror. Men du kan også bruge indbygget diskoprydningsprogram (https://support.microsoft.com/en-us/help/4026616/windows-disk-cleanup-in-windows-10).
Afinstalleres også OneDrive/Google Drive, medmindre du aktivt bruger denne tjeneste. OneDrive synkroniseres med cloud-filer, så du kan bruge dem offline. [2]